iphone-5c-scherm

‘Productie iPhone 5c stopt in 2015’

Apple stopt halverwege 2015 met de iPhone 5c productie. Er komt waarschijnlijk geen opvolger die iPhone 6c heet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5c-scherm

De kleurrijke iPhone 5c is vanaf volgend jaar niet meer verkrijgbaar. Apple gaat halverwege 2015 stoppen met de productie van de plastic iPhone, net op tijd om de voorraden te verkopen voor dat nieuwe iPhones worden aangekondigd. De kans dat er een iPhone 6c verschijnt, is niet zo heel groot.

Volgens Taiwanese bronnen heeft Apple toeleveranciers in het Verre Oosten geïnformeerd. De iPhone 5c wordt momenteel gemaakt door Foxconn en Wistron. Qua verkoopaantallen had Apple eigenlijk niet te klagen, want ook al gingen er geluiden dat er sprake was van een flop, er werden meer toestellen van verkocht dan van gangbare Android-modellen. Maar dat Apple in 2013 toch nieuwe verkooprecords brak met de iPhone, is waarschijnlijk vooral te danken aan de veel populairdere iPhone 5s.

iPhone 6c?

Waarschijnlijk wordt de iPhone-productlijn teruggebracht tot drie modellen, die dan allemaal voorzien zijn van Touch ID-sensor. De iPhone 5s schuift dan door als instapmodel. De kans dat Apple ervoor kiest om een plastic iPhone 6c uit te brengen, achten wij niet zo groot.

iphone 5c kleurenDe iPhone 5c is in feite een iPhone 5 in een nieuwe behuizing. Verouderd is de iPhone 5c allerminst, want je kunt nog gewoon updaten naar iOS 8 en volgend jaar zal iOS 9 ongetwijfeld ook nog worden worden ondersteund. Voor de doorsnee gebruiker is de iPhone 5c ook helemaal geen verouderd toestel, want eerder deze week bleek dat meer dan de helft van de Nederlanderse iPhone-gebruikers nog rondloopt met een veel ouder toestel, een iPhone 4 of iPhone 4S. Wil je upgraden, dan is de iPhone 5c eigenlijk een best goede keuze, zeker als winkeliers het toestel de komende maanden verder gaan afprijzen gaat. Momenteel is de iPhone 5c verkrijgbaar als budgetmodel met 8GB opslag.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 12:18
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.