Abbott FreeStyle LibreLink sensor met NFC

FreeStyle LibreLink stuurt glucosemetingen via NFC naar iPhone

Met de FreeStyle LibreLink kun je nu bloedsuiker draadloos uitlezen via de NFC-chip in je iPhone. Het is een van de eerste toepassingen waarvoor Apple de NFC-chip in de iPhone heeft vrijgegeven.

Bloedsuikermetingen via NFC naar iPhone-app

Met de FreeStyle LibreLink is het mogelijk om de metingen van de bloedsuiker-sensor draadloos uit te lezen. Dit werkt via de NFC-chip. We werden hierover getipt door iCulture-lezer Denis. De sensor bevat geen Bluetooth, maar alleen een NFC-chip en was de afgelopen twee jaar al uit te lezen met bepaalde Android-toestellen. Nu is het ook op de iPhone mogelijk, waarbij minimaal een iPhone 7 is vereist. In dit toestel zit een nieuwere NFC-chip dan zijn voorgangers. De benodigde app is in 11 Europese landen verkrijgbaar, waaronder Nederland. Je hebt hiervoor minimaal iOS 11 nodig.

Abbott FreeStyle LibreLink sensor met NFC

FreeStyle LibreLink

De sensor draag je op de bovenarm en is zo groot als een 2 euro-muntstuk. Hij is waterdicht en kan 14 dagen lang gedragen worden. Het dragen van zo’n sensor op je arm is misschien niet zo heel prettig, maar het scheelt bloedprikken en je kunt op elk moment je glucosewaarde bekijken. Zo kun je een grafiek laten maken van het exacte verloop. De sensor doet elke 15 minuten een meting en slaat dit op. Vervolgens lees je de waarden uit door het meetapparaatje van de fabrikant zelf of een geschikte smartphone bij de sensor te houden. Je kunt ook eigen notities toevoegen, bijvoorbeeld over maaltijden, insulineverbruik en sportactiviteiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2018, 11:18
Bron Bron iPhone-ticker
Via Via Tipgever Denis
Categorie Accessoires
Onderwerpen diabetes, medisch, nfc, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.