Apple verlaagt aantal iPhones dat je kunt kopen

Apple heeft afgelopen weekend het aantal iPhones dat je per keer in de Apple Store kunt kopen, verlaagd van 5 naar 3.

Apple StoreAfgelopen weekend heeft Apple het aantal iPhones dat je kunt kopen verlaagd van 5 naar 3. Het zou bedoeld zijn om het voor handelaren, die grote partijen iPhones kopen om ze vervolgens unlocked te verkopen, moeilijker te maken. Anderen zeggen dat het bedoeld is om te zorgen dat de vraag hoog blijft tijdens de komende feestdagen.


Dat Apple inkomsten misloopt omdat er zoveel iPhones naar het buitenland gaan is waar; ze hadden ze natuurlijk liever gebundeld met een AT&T-contract gekocht. Maar er is genoeg voorraad! Veel iPhones waarvoor geen AT&T-contract wordt afgesloten gaan naar landen waar de iPhone toch nog niet officieel te koop is. In die markten loopt Apple geen inkomsten mis. Dat extra afzetkanaal is voor Apple alleen maar mooi meegenomen.

Via: LoopRumors

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.