Copernic Mobile geoptimaliseerd voor de iPhone

De zoeksoftware Copernic, die vooral bekend is van de desktop, is nu ook verkrijgbaar in een mobiele variant. Het gaat nog om een betaversie, bedoeld om te testen.

Copernic MobileCopernic ken je misschien wel van de desktop: de software indexeert de inhoud van je harde schijf, zodat je snel bestanden kunt terugvinden. Maar Copernic heeft ook een mobiele applicatie: Copernic Mobile, die nu voor de iPhone is geoptimaliseerd. Je kunt ermee op afstand, vanaf je iPhone, de inhoud van een desktopcomputer mee doorzoeken. Copernic Mobile zoekt naar video’s, e-mails, documenten, muziek, contactpersonen en dergelijke.

Om versie 1.0 Beta van Copernic Mobile te kunnen gebruiken heb je een pc met Windows XP of Vista nodig. Daarop moet Copernic Desktop Search 2 of Windows Desktop Search aanwezig zijn. De zoekresultaten die je op de mobiele telefoon krijgt voorgeschoteld, zijn voorzien van een text-excerpt, een thumbnail en metadata. Gevonden zoektermen krijgen een markering, zodat je ze snel kunt zien. Ook kun je op afstand bestanden downloaden en meteen bellen naar gevonden contactpersonen.

Copernic Mobile is een preview release en is alleen bedoeld om te testen. Een filmpje op de website van Copernic laat zien hoe het werkt. Meer informatie vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2007, 1:40
Categorie iOS
Onderwerpen computer, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.