Apple gaat verkoopcijfers Apple Watch niet bekendmaken

Apple gaat geen aparte verkoopcijfers voor de Apple Watch vrijgeven. De Apple Watch wordt voorlopig meegenomen in de categorie 'overige producten', samen met de Apple TV en iPod.

apple watch milanese loopApple zal bij de Apple Watch geen specifieke verkoopcijfers bekendmaken. De Apple Watch komt voorlopig terecht in de categorie ‘overige producten’, samen met de Apple TV en de iPod. Daardoor zal aanvankelijk lastig zijn om in te schatten hoe succesvol de verkoop van de Apple Watch verloopt. De Apple Watch komt begin 2015 op de markt en vormt de eerste nieuwe productcategorie sinds de iPad.


CEO Tim Cook maakte tijdens een gesprek met analisten bekend dat de Apple Watch in de categorie ‘overige producten’ zal worden meegenomen. Van iPhones, iPads, iPods en Macs maakt Apple elk kwartaal wel bekend hoeveel er zijn verkocht: vorig kwartaal waren dat 39 miljoen iPhones en 12 miljoen iPads. Uit de cijfers is goed te zien hoe de markt zich ontwikkelt.

Bij de Apple Watch zal dat moeilijker te achterhalen zijn, maar Cook beloofde dat het op termijn nog kan veranderen. Als de Apple Watch groot genoeg wordt als aparte productcategorie, dan zullen de cijfers uiteindelijk wel apart worden genoemd. Tot die tijd gaat Apple zich vooral druk maken hoe ze bestaande smartwatches zoals die van Samsung kunnen verslaan. Gisteren werd bekend dat ook Fitbit een behoorlijke concurrent kan worden.

Cook gaf als verklaring dat het de concurrenten niet wijzer wil maken, door gedetailleerde verkoopcijfers over de Apple Watch vrij te geven. “Onze concurrenten kijken ernaar uit”, stelde Cook. Wij bij iCulture trouwens ook.

Tim Cook vertelde tijdens de nabespreking van de kwartaalcijfers ook dat hij niet bang is voor kannibalisatie en de afnemende verkoopcijfers van de iPad niet ziet als een teken dat de markt verzadigd is. Er zijn nog genoeg potentiële klanten die nog geen iPad hebben, aldus Cook.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 oktober 2014 om 10:58
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.