Week Calendar neemt Datumprikker over

Week Calendar heeft de Nederlandse app en website Datumprikker overgenomen. Wat er met de app gebeurt is niet bekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Week Calendar 7 iPhone uitgekomen iOS 7De makers van Nederlandse iOS-app Week Calendar hebben de website en app Datumprikker overgenomen. Dit schrijft het Financieele Dagblad. De overname werd op maandag voltooid. Hoeveel er voor Datumprikker is betaald werd niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een ‘miljoenendeal’. Een belangrijk deel van het overnamebedrag wordt in aandelen betaald.

Week Calendar is één van de populairste agenda-apps in de Nederlandse App Store. Met de overname van Datumprikker wil de app internationaal groeien. De app is op het moment al een succes in onder andere Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en de VS, maar nu hoopt de app “honderden miljoenen betalende gebruikers” te krijgen.

De overname van Datumprikker is volgens Week Calendar niet de laatste: het bedrijf heeft een Amerikaans agendabedrijf op het oog te hebben met 7 miljoen gebruikers die zich voor een groot deel richt op Android. Dit bedrijf moet in 2015 worden overgenomen.

Datumprikker heeft een eigen iOS-app die met de overname gewoon in de App Store blijft staan. Week Calendar’s Stevan Annink vertelt aan iCulture het volgende:

De Datumprikker app blijft in zijn huidige vorm bestaan. De app zal continu in ontwikkeling blijven om de gebruikservaring van Datumprikker nog meer te optimaliseren. Daarnaast zullen wij ons gaan richten op de verdere internationalisering.

Lees ook: Beste Agenda-apps voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2014, 16:05
Categorie Apps
Onderwerpen datumprikker, week calendar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.