AirPower met iPhone X

Apple biedt studentenbaan in AirPower-team

Apple blijft geloven in de AirPower. Een vacature voor studentenbaantjes en hardware engineers maakt duidelijk dat er mensen nodig zijn voor het Wireless Power Technology-team. Je gaat aan de slag met producten die draadloos op te laden zijn, zoals AirPods en Apple Watch.

AirPower-team zoekt studenten

“We geloven dat de toekomst draadloos is”, verklaart Apple in de vacaturetekst. Daarom zoekt het bedrijf medewerkers die in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland aan de slag gaan om draadloze oplaadproducten te maken. Die vind je in de iPhone en Apple Watch, maar binnenkort ook in de AirPods en hopelijk uiteindelijk ook in de AirPower oplaadmat. “Nieuwe uitdagingen doen zich elke dag voor”, waarschuwt Apple, dus je moet wel sterk in je schoenen staan en in oplossingen kunnen denken.


Naast de studentenbaan kun je ook als hardware engineer aan de slag, op twee plekken. De eerste is het Wireless Power Technology-team in Cupertino, de thuisbasis van Apple. De andere plek is Auckland, waar het bedrijf PowerbyProxi gevestigd is. Dit bedrijf werd in oktober 2017 overgenomen door Apple, maar is nog steeds gevestigd in Nieuw-Zeeland.

Apple schrijft:

The mission of the Wireless Power Technology team – Build the world’s best Wireless Charging user-experience by inventing state-of-the-art technologies. The Wireless Power Technology team develops bleeding-edge Wireless Charging designs that are central to Apple’s products – the iPhone, Apple Watch, AirPods, AirPower and more.

Wireless Charging: AirPower-vacature

Wachten op de AirPower
Apple gaf in september 2017 een eerste demonstratie van de AirPower, de draadloze oplaadmat die gelijktijdig de iPhone, Apple Watch en AirPods kan opladen. In persberichten en interviews gaf het bedrijf regelmatig aan dat de AirPower nog in 2018 op de markt zouden komen. Met het einde van het jaar in zicht kunnen we zo langzamerhand er wel vanuit gaan dat Apple die deadline niet meer haalt. Gelijktijdig zou Apple een draadloze oplaadcase voor de AirPods uit willen brengen, maar ook die laat nog op zich wachten.

Na september 2018 verwijderde Apple bijna alle verwijzingen naar de AirPower van de website. Wel dook het accessoire nog een paar keer op in de boekjes bij de iPhone XS en iPhone XR. Volgens analist Ming-Chi Kuo zijn de draadloos oplaadbare AirPods 2 en de AirPower nog steeds in de maak, maar komen ze waarschijnlijk pas begin 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2018, 15:51
Categorie Accessoires
Onderwerp airpower
Device AirPower
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.