homekit apple tv

HomeKit-apparaten gebruiken vooral Apple TV voor besturing op afstand

Je slimme HomeKit-apparaten buiten de deur bedienen via Siri? Het kan, maar je moet in veel gevallen dan wel een Apple TV in huis hebben.

homekit apple tvApple introduceerde afgelopen jaar HomeKit – een nieuw platform waar slimme apparaten in huis mee kunnen communiceren. Daar zien we op technologiebeurs CES inmiddels de gevolgen van: veel fabrikanten demonstreren hun producten met HomeKit-ondersteuning. Daaruit blijkt volgens The Verge in elk geval één ding: veel HomeKit-accessoires vereisen een Apple TV als je ze op afstand met Siri wil bedienen.

Met HomeKit kun je bepaalde apparaten in huis bedienen vanaf je iPhone of iPad. Dit gaat in veel gevallen rechtstreeks via Siri. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld aan de virtuele assistent vragen om het licht uit te doen. Als je thuis bent verbindt je iDevice rechtstreeks met HomeKit-ondersteunende apparaten via Wi-Fi, maar buiten de deur wordt een Apple TV gebruikt. Je iOS-apparaat verbindt dan via (mobiel) internet met de Apple TV thuis, die vervolgens met HomeKit-accessoires communiceert.

Afgelopen jaar bleek al dat de Apple TV ondersteuning heeft voor HomeKit, maar de accessoires op CES laten zien hoe deze functionaliteit in de praktijk wordt gebruikt. Het lijkt hoe dan ook een handige toepassing. Veel slimme accessoires hebben op het moment een eigen station waarmee ze met het internet verbinden. Je moet voor de Philips Hue-lampen bijvoorbeeld een Hue Bridge aan je netwerk hangen. Door gebruik te maken van de Apple TV, voorkomt Apple dat je een nieuw, los apparaat in je woonkamer moet zetten. De Apple TV immers in veel huishoudens al een vast plekje onder de televisie.

Meer informatie: Dossier: HomeKit voor slimme apparaten in huis

We hebben deze week al over de nodige HomeKit-accessoires op CES geschreven, waaronder lichtknoppen van iHome en iDevices. Insteon heeft zelfs een eigen hub voor HomeKit-accessoires aangekondigd.

De HomeKit-accessoires op CES zouden zich op het moment nog in een vroeg stadium bevinden. Apple’s licentieproces voor de apparaten zou nog maar net zijn begonnen, en veel van de getoonde apparaten werken nog niet helemaal naar behoren. De meeste bedrijven waarschuwen dan ook dat ze hun producten wellicht pas in het tweede kwartaal van 2015 zullen uitbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2015, 10:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple tv, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.