Nieuw Apple TV-personeel gezocht voor content en externe kanalen

Apple is bezig het Apple TV-team uit te breiden met engineers die met externe partners moeten samenwerken.

Apple TV spotlightApple is druk bezig om het Apple TV-team uit te breiden. Er zijn nieuwe medewerkers in dienst genomen en er zijn flink wat vacatures, die erop wijzen dat Apple zich richt op kanalen van derden en extra content. De vacatures bevestigen eerdere geruchten dat Apple aan uitbreiding van het aanbod werkt. Deze week verschenen vacatures voor bijvoorbeeld een Content Partner Engineer die de videostreams van mogelijke partners gaat beoordelen. Ook is er een Software QA Engineer nodig in het Apple TV-team die met externe contentpartners gaat samenwerken.


De eerstgenoemde medewerker gaat feedback aan partners geven over de Apple TV-apps die ze aanbieden. Ben je geïnteresseerd in deze baan, dan zul je ook worden ingezet als contactpersoon voor het oplossen van problemen. De tweede persoon gaat problemen daadwerkelijk onderzoeken en oplossen. Dat er mogelijk aan apps gewerkt wordt, blijkt uit een vacature voor een Engineering Project Manager voor het iTunes Store Apps-projectmanagementteam. Deze persoon gaat zich nadrukkelijk bezig houden met de Apple TV.

Lees ook: Apps voor de Apple TV: wat doen de Nederlandse omroepen?

Overigens kun je uit het vacature-aanbod van Apple niet altijd afleiden wat Apple gaat doen. Twee vacatures voor een engineer en een projectmanager op het gebied van gametechnologie wekken de indruk dat Apple flink gaat inzetten op games. Maar die vacatures lijken toch meer gericht op het ontwikkelen van tools.

apple-tv-curve

Lees ook: 5 functies in de Apple TV 4 die we graag zouden willen zien

Er wordt al hevig gespeculeerd over de nieuwe Apple TV. Vorige week meldde Bloomberg dat de vierde generatie Apple TV (ATV4) waarschijnlijk in april op de markt komt. Daarbij wordt de indruk gewekt dat de ATV4 voorzien is van apps van derden, een App Store en ondersteuning voor Bluetooth-gamecontrollers. Met de huidige Apple TV is dat in principe al mogelijk, maar de 8GB interne opslagruimte maakt het apparaat ongeschikt om er veel apps mee op te slaan.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 februari 2014 om 21:08
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.