Vernieuwde Weatherbug-app heeft nu real-time bliksemdetector

Weatherbug voor iPhone en iPad heeft nu een nieuw ontwerp, een real-time bliksemdetector en aparte weerberichten voor buiten-activiteiten.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

weerberichtDe geavanceerde weer-app Weatherbug was prettig om naar te kijken, maar toch ging de applicatie op de schop. De interface is nu geheel vernieuwd, met transparante knoppen en een nieuwe indeling. Leuker nog is de nieuwe functie van de ingebouwde bliksemdetector Spark. Zo heeft Spark voortaan een GPS-kaart waarop je real-time ziet waar en wanneer bliksemschichten precies insloegen. Je ziet waar de dichtstbijzijnde blikseminslag is en krijgt kleurcoderingen als gebieden om jou heen gevaarlijk zijn. Door die informatie, die op de minuut en meter nauwkeurig is, kun je bijvoorbeeld zien welke route je het best kunt nemen om je veilig te verplaatsen. Ook leuk: als je uitzoomt zie je blikseminslagen over de hele wereld.

Nieuw zijn ook de Lifestyle-weerberichten. Hier zie je het exacte weerbericht voor een bepaalde buiten-activiteit, zoals golfen of de natuur in trekken, maar ook voor andere situaties. Zo is er een weerbericht voor mensen die last hebben van bepaalde pijntjes en gewrichten, kampen met pollen-allergie of willen weten of het veilig om met kinderen naar buiten gaan. Sommige van deze weerberichten zijn voor Nederlanders niet echt geschikt, zoals het weerbericht voor de komende NFL-wedstrijden. Eenzelfde Amerikaans-georienteerd lifestyle-weerbericht is Cold & Flu, waarbij Amerikanen kunnen zien in welke staten griep heerst en in welke mate. Voor ons koude kikkerlandje zou zo’n weerbericht best van pas komen, dus hopelijk wordt dit onderdeel van Weatherbug binnenkort ook geüpdatet met lokale informatie in Europa.

bliksemmenu

Wat wel praktisch is voor alle gebruikers is het vernieuwde onderdeel met gebruikersfoto’s, een populair onderdeel van de applicatie. Hier vind je nu ook albums met recente en lokale weer-foto’s, die inzicht geven in de weersomstandigheden op allerlei plaatsen in de wereld. Ondanks het scala aan nieuwe functies en het strakke ontwerp zijn er ook een aantal dingen minder prettig aan deze update. Zo klagen veel gebruikers dat sommige informatie niet meer direct op de voorpagina te vinden is, zoals het dauwpunt en de vochtigheidsgraad. Om deze informatie te bekijken moet je nu op het weerbericht per uur of op Details tikken. Ook zijn de advertenties in de applicatie volgens sommigen prominenter aanwezig. Hopelijk introduceert Weatherbug snel een advertentie-vrije versie, al dan niet tegen betaling.

Weatherbug is onderdeel van Earth Networks, een bedrijf dat informatie over blikseminslagen overal ter wereld verzamelt via een geavanceerd systeem. De waardevolle data van Earth Networks wordt gebruikt door verschillende instanties, zoals de NASA, maar is na deze update dus ook voor de gewone gebruiker beschikbaar.

Downloaden: Weatherbug (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:20
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.