‘Apple TV krijgt software-update, nog geen nieuwe hardware op komst’

De Apple TV krijgt voorlopig nog geen grote hardware-update. Dat zeggen bronnen tegen AllThingsD en 9to5Mac. Eerder was spraken van een grote partij vracht met mogelijk Apple TV's.

apple tv 2012 televisieEven leek het erop dat Apple een nieuwe Apple TV zou aankondigen. Pallets met tientallen tonnen aan ‘settopboxes’ waren verscheept van China naar de VS. Toch wordt de hoop op een nieuwe Apple TV meteen alweer de kop ingedrukt, door nieuwe informatie die via AllThingsD en 9to5Mac naar buiten is gebracht. Apple zou vasthouden aan de huidige hardware maar er komt wel een fikse software-update aan. AllThingsD kreeg te horen (“je hebt het niet van mij”) dat de software-update het mogelijk maakt om het streamen van multimedia van de Apple-servers naar de Apple TV, te starten vanaf een iOS-apparaat. Dit lijkt op het bedieningsmodel van de ChromeCast, waarbij de smartphone eigenlijk niet meer dan een afstandsbediening is.

Het verschil met de huidige werkwijze op de Apple TV is dat je op de Apple TV zelf niet meer hoeft in te loggen met een iTunes-account. Iedereen kan dus allerlei content afspelen, maar terwijl dat nu nog via je eigen iPhone en AirPlay loopt, gaat het straks rechtstreeks van Apple-server naar Apple TV. Ook wordt er gezegd dat Apple werkt aan bediening van de Apple TV met bewegingen. Hoe dat werkt, is echter nog onduidelijk. Bij smart-tv’s kun je al met handbewegingen aangeven dat het volume omlaag moet of dat je wilt doorzappen naar een andere zender. Verder speelt er nog een gerucht dat Apple werkt aan een dienst voor de Apple TV, waarbij je reclameboodschappen kunt overslaan. Apple krijgt daarbij concurrentie van Google, Sony en Intel, die ook bezig zijn met onderhandelingen met tv-netwerken om streaming televisie te kunnen aanbieden. De huidige Apple TV heeft sinds maart 2012 geen update gehad. Er kwam alleen een kleine tussentijdse update van de derde generatie, met een herontwerp van de chip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2013, 9:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.