Apple TV krijgt kanalen voor Bloomberg TV en KOR TV in Nederland

Apple heeft op de Apple TV kanalen toegevoegd voor Bloomberg TV en KOR TV.

Apple TV Kor TVApple heeft vandaag Bloomberg TV en het Koreaanse KOR TV toegevoegd aan het internationale aanbod van Apple TV-apps. Met de apps van kun je naar live televisiekanalen kijken via je internetverbinding. Amerikaanse Apple TV’s kunnen vanaf vandaag ook kijken naar videodienst Crackle en video’s van televisiezender ABC.

Bloomberg biedt video’s en een livestream gevuld met (Amerikaans) nieuws en bij KOR TV kun je terecht voor streams van meerdere Koreaanse televisiezenders. Bij die laatste liepen we echter wel tegen wat streams aan die nu even niet werkten, omdat ze copyrightgevoelig materiaal toonden. Sommige streams lijken daarnaast onbruikbaar voordat je een klein bedrag hebt betaald.

De kanalen verschijnen automatisch als je de Apple TV aanzet. Zie je ze niet, dan kan een reset van de Apple TV wellicht helpen.

Apple TV-apps steeds makkelijker te maken

Apple lijkt het steeds makkelijker te maken voor bedrijven om een Apple TV-applicatie in elkaar te zetten. De ontwikkelaars van de Bloomberg-app vertelden aan 9to5Mac dat Apple inmiddels een makkelijk te gebruiken SDK heeft gemaakt, vergelijkbaar met ontwikkeltools die voor iOS beschikbaar zijn. Een driekoppig team heeft de Bloomberg-app in vijf weken tijd ontwikkeld, waarvan het merendeel werd besteed aan optimalisatie. Het zou voor andere televisiediensten daarom vrij makkelijk zijn om een Apple TV-app te produceren. Het lijkt vooralsnog een mogelijkheid die alleen voor grote Amerikaanse en internationale diensten is weggelegd: een makkelijk te benaderen ontwikkelaarsportaal zoals bij iOS heeft Apple voor de Apple TV nog steeds niet beschikbaar gesteld.

Geruchten wijzen al een tijdje op een nieuwe Apple TV, maar deze is tot nu toe op de eerder voorspelde momenten niet aangekondigd. Plannen over een Apple-televisie zouden ook al een tijdje door Apple worden besproken met televisiebedrijven. Wellicht dat Apple zich hierop voorbereidt door nu alvast zoveel mogelijk televisiediensten een Apple TV-app te laten bouwen. Deze kan op een later moment als Smart TV-applicatie worden meegenomen op de Apple iTV. Door nu al de SDK te perfectioneren zet Apple in ieder geval de eerste stappen voor een Apple TV met een eigen App Store.

Kanalen verbergen

De toevoeging van KOR TV en Bloomberg is goed nieuws voor nieuwsfanaten en Koreanen die vanuit Nederland niet zo snel toegang hebben tot de oosterse televisiezenders, maar vermoedelijk zijn er een hoop Apple TV-bezitters die de nieuwe zenders niet zullen gebruiken. Gelukkig is het mogelijk om niet gebruikte kanalen op de Apple TV te verbergen. Hoe je dit doet lees je in ons dossier over de Apple TV.

Afbeelding: @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 17:25
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, bloomberg, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.