Spotify introduceert gratis streaming voor iPhone en iPad

Spotify laat je voortaan gratis muziek streamen op je iPad en iPhone (met beperkingen).
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Spotify iPad iPhone logoSpotify heeft zojuist tijdens een persevenement een gratis abonnement aangekondigd, geschikt voor iPhone en iPad. Op de iPhone krijg je toegang tot een Spotify Shuffle-functies, waarmee je alleen muziek van een bepaalde artiest, afspeellijst of album kunt afspelen. De muzieknummers komen in willekeurige volgorde voorbij en je kunt niet naar een specifiek nummer zoeken. Op de iPad kan dat wel. Voorheen had je voor mobiel gebruik van Spotify een Premium-abonnement nodig. De gratis variant is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en iPad en wordt betaald uit reclame.

Spotify Unlimited verdwijnt

Tot dusver bood Spotify twee verschillende betaalde abonnementsvormen aan. Spotify Unlimited voor €4,99 per maand en Spotify Premium voor €9,99 per maand. Het Unlimited-abonnement om zonder reclame op de desktop te kunnen luisteren, blijft bestaan voor huidige klanten. Nieuwe klanten kunnen echter geen Spotify Unlimited meer afsluiten.

Voorheen was het Spotify Premium-abonnement vereist om muziek op de iPhone en iPad te kunnen streamen. Dat is nu niet meer nodig. Als je geen bezwaar hebt tegen reclames, kun je met Spotify nu gratis muziek naar je iPhone en iPad streamen. In de nieuwe situatie blijft er nog één betaald abonnement over, het reclamevrije Premium-abonnement voor €9,99 per maand.

Gebruikers die nog een lopend Unlimited-abonnement hebben kunnen dit gewoon blijven gebruiken, laat community manager Rorey van Spotify op het forum weten. Mocht je je Unlimited-abonnement al hebben opgezegd, dan kun je die via de accountinstellingen op spotify.com weer heractiveren.

Steeds meer mobiel luisteren, ook thuis

Volgens de community manager ziet Spotify het mobiel luisteren van muziek wereldwijd toenemen. Volgens Spotify-oprichter en CEO Daniel EK luisteren mensen in toenemende mate thuis naar muziek, maar dan in het bijzonder via tablets en niet via de computer. “Het is logisch om de tablet eindelijk als een gewone computer te gaan beschouwen”, aldus Ek. Onderstaand schema maakt de exacte verschillen tussen de nieuwe abonnementsvormen duidelijk.

Verschil tussen Spotify-abonnementen

Meeste beperkingen op de iPhone

De nieuwe gratis abonnementsvormen zullen ondersteund worden door advertenties, zoals in bovenstaand schema te zien is. Voor de iPhone biedt de gratis variant van Spotify dezelfde ervaring als op de iPad en de desktop, maar met veel meer beperkingen. Zo is het niet mogelijk om onbeperkt muziek te zoeken en te luisteren. Wel kun je van één artiest of album alles afspelen, in willekeurige volgorde zoals je van een shuffle-functie verwacht. En het is mogelijk om je eigen afspeellijsten en die van anderen af te spelen of te kiezen voor afspeellijsten op basis van je humeur. Zo wil Spotify toch nog enig onderscheid houden tussen de gratis en betaalde abonnementsvorm, en waarschijnlijk mensen ook verleiden om wél een betaald abonnement te nemen.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=H-EIBBbxnfA

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:49
Onderwerpen olympische spelen, spotify, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.