Apple TV krijgt Genius-aanbevelingen voor tv-programma’s en films

Apple is in alle stilte begonnen met de uitrol van een nieuwe functie voor de Apple TV: Genius-aanbevelingen voor tv-programma's en films.

GeniusApple is in alle stilte begonnen met de uitrol van een nieuwe functie voor de Apple TV. Verschillende gebruikers van Apple’s set-top-box melden de toevoeging van Genius-aanbevelingen speciaal voor tv-programma’s en films. Gebruikers maken melding van een nieuw onderdeel dat sinds gisteren onder tv-programma’s en films in het menu van de Apple TV verschijnt. Aanvankelijk werd de placeholder-tekst “ATV.Menu.MOVIE.GeniusItem” getoond, maar inmiddels heet het menu-onderdeel gewoon Genius.

De aanbevelingen voor tv-programma’s en films zijn op zichzelf niet nieuw. Deze werden al langere tijd in de desktopversie van iTunes aangeboden, maar waren niet toegankelijk op de tweede generatie Apple TV. Genius-aanbevelingen geven suggesties voor tv-programma’s en films op basis van content die al in je iTunes-bibliotheek staat. Voor Nederlandse gebruikers betekent het overigens dat alleen suggesties voor films worden getoond, omdat tv-programma’s niet in de iTunes Store worden aangeboden.

Genius-onderdeel op Apple TV

Apple introduceerde Genius in versie 9 van de iTunes-desktopsoftware om het voor gebruikers makkelijker te maken om andere muziek te vinden die bij dezelfde muzieksmaak past. Later werd Genius ook voor andere content in de iTunes Store ingezet. Uiteindelijk vond de functionaliteit ook zijn weg naar de iOS App Store om aanbevelingen voor nieuwe apps te doen.

Foto: via @chtielen

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.