iPad heeft ‘fantoomtoetsen’ op gesplitst toetsenbord

Het gesplitste toetsenbord van de iPad heeft fantoomtoetsen. Als je naast de toetsen tikt verschijnt de toets aan de andere kant van het toetsenbord. Zo kun je met links naar de rechterkant van het toetsenbord reiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad fantoomtoetsen
Met de komst van iOS 5 kwam er ook een gesplitst toetsenbord op de iPad beschikbaar. Dit is handig voor mensen die het toetsenbord met twee duimen willen bedienen. Het toetsenbord blijkt echter een verborgen functie te hebben, die nog niet eerder was ontdekt.


Er zitten namelijk ‘fantoomtoetsen’ naast de uiterste toetsen. Typ je met je linkerduim naast de T, G en V van verschijnen de letters Y, H en B. Hetzelfde geldt voor de rechterkant van het toetsenbord: naast de Y, H en B zitten de T, G en V. De functie is handig voor mensen die wel eens smokkelen met de toetsen: als je je smartphone in één hand houdt bedien je de toetsen aan de linkerkant van het toetsenbord ook wel eens met je rechterduim. De truc werd ontdekt door de website Finer Things in iOS.

Om over te schakelen naar een gesplitst toetsenbord druk je het toetsenbordknopje rechtsonder op het toetsenbord even ingedrukt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:27
Categorie
iDevices

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.