Apple treft voorbereidingen voor groot evenement op 22 mei

Apple heeft grootse plannen om het 10-jarig bestaan van de Apple Stores te vieren. Vorige week bleek al, dat de Apple Stores op 22 mei iets voor het winkelpersoneel gepland hebben. Nu blijkt dat alle Apple Stores in de Verenigde Staten een bijeenkomst hebben gepland op zondagochtend de 22e. En in alle winkels moeten zo’n […]

apple storeApple heeft grootse plannen om het 10-jarig bestaan van de Apple Stores te vieren. Vorige week bleek al, dat de Apple Stores op 22 mei iets voor het winkelpersoneel gepland hebben. Nu blijkt dat alle Apple Stores in de Verenigde Staten een bijeenkomst hebben gepland op zondagochtend de 22e. En in alle winkels moeten zo’n 10 tot 15 personeelsleden een nachtje doorwerken.

In de nacht van zaterdag op zondag moeten zij de voorbereidingen doen. Ze dienen bovendien een NDA (geheimhoudingsverklaring) te tekenen en moeten hun mobiele telefoons in het kantoor achter slot en grendel laten opbergen. Er zijn mensen met meerdere specialisaties nodig, waaronder een paar Genius-teamleden, een lid van het businessteam, een medewerker die zich met de visuele presentaties bezighoudt en een manager.

De benodigde hardware is al binnengebracht bij de Apple Stores maar op vrijdag of zaterdag zal er nog meer materiaal binnen te komen. Ook dit materiaal bevindt zich in een afgesloten ruimte en mag niet eerder dan zaterdag na sluitingstijd tevoorschijn worden gehaald. De Apple Stores krijgen bovendien zwarte gordijnen, zoals wel vaker gebeurt bij belangrijke gebeurtenissen. Voorbijgangers (en nieuwsgierige bloggers) kunnen dan niet zien wat er binnen gebeurt. Verder staan er op zondagochtend en -avond verplichte bijeenkomsten voor het personeel gepland. Om de spanning nog wat verder op te voeren moesten de medewerkers vele gigabytes aan data downloaden. Dat bevindt zich in een beveiligd zip-bestand, waar de managers en andere medewerkers pas zaterdagmiddag het wachtwoord van krijgen.

apple store lincoln parkHet grappige is overigens, dat het 10-jarige bestaan van de Apple Store helemaal niet op zaterdag of zondag valt, maar al op donderdag de 19e. Apple heeft waarschijnlijk voor zondag gekozen omdat dat meer publiciteit oplevert en omdat meer mensen vrij zijn, zodat ze alle tijd hebben om langs te komen.

De verwachting is dat er meer te doen is, dan alleen een feestje met ballonnen en drankjes voor de bezoekers. Mogelijk gaat Apple ook een nieuw product onthullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 22:16
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple, apple store, jubileum

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.