Waarschijnlijk geen NFC-chip in eerstvolgende iPhone

De volgende generatie iPhone krijgt nog geen NFC-chip, zo zegt een analist van Bernstein. Apple zou wachten tot de zesde generatie iPhone, maar is al wel sinds 2009 met NFC bezig.

iphone 4Apple zal bij de volgende iPhone nog geen RFID-chip inbouwen om met Near Field Communication (NFC) transacties te kunnen doen. Dat beweert onderzoeksfirma Bernstein in een notitie aan investeerders. Volgens eerdere geruchten zou Apple bezig zijn om NFC te onderzoeken. Maar gaandeweg ontstond er ook meer twijfel: Apple zou niet blij zijn met het gebrek aan standaarden. En misschien is de markt er ook nog niet klaar voor. Afgelopen maart schreef The New York Times nog, dat Apple wél van plan was om de iPhone een e-walletfunctie te geven, maar onduidelijk was of dat al bij de eerstvolgende generatie iPhone beschikbaar zou komen. Meerdere patentaanvragen, vacatures en hints van medewerkers wijzen erop dat Apple wel degelijk met de technologie bezig is, al sinds 2009.

Het zou kunnen betekenen dat we tot de zesde generatie iPhone moeten wachten voordat er NFC-functionaliteit in de iPhone beschikbaar komt. Concurrenten zoals de Samsung Nexus S hebben al wel een ingebouwde NFC-chip, maar in de praktijk kun je er nog weinig mee doen. Het afrekenen van een pakje kauwgom of betalen van een treinreis is er nog niet mee mogelijk. Juist wanneer Apple zich ermee gaat bemoeien, zou dat een enorme stimulans kunnen geven aan het gebruik van NFC.

Wat we wel in de volgende generatie iPhone kunnen verwachten? Wellicht een nieuwe camera, en een dual-core A5-processor, zoals al in de iPad 2 aanwezig is. Over het uiterlijk van de nieuwe iPhone is al meermaals gezegd, dat het niet veel afwijkt van de huidige iPhone 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 23:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.