Apple test gerelateerde zoektermen in App Store (update)

Apple test op het moment gerelateerde zoektermen in de App Store, zodat je kunt doorzoeken zonder een nieuw woord in te voeren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store gerelateerdApple test een nieuwe functie in de App Store, die gerelateerde zoektermen laat zien. Op deze manier laat de App Store vlak onder de zoekbalk zien waar je mogelijk nog meer naar wil kijken. De zoektermoptie is mogelijk afkomstig van het Chomp-team. Chomp was een zoekmachinedienst voor de App Store die Apple in 2012 overnam.

Door andere zoektopties te tonen terwijl je door de App Store navigeert, biedt Apple een manier om je zoektocht voort te zetten zonder dat je zelf nieuwe zoekwoorden hoeft te bedenken. Dit kan ervoor zorgen dat je langer in de zoekfunctie van de App Store blijft hangen: als je niet vindt wat je zocht, kun je immers makkelijker ‘doorzappen’ naar andere resultaten.

Tap je op een gesuggereerd zoekwoord, dan verschijnen er weer nieuwe termen bovenin de App Store om op te tappen. Het gaat bij de gerelateerde termen om bijvoorbeeld nieuwsapps als je zoekt naar Twitter-apps, maar ook om namen van ontwikkelaars die soms zelfs los geschreven zijn (game loft). Dit doet vermoeden dat de App Store kijkt naar veelgebruikte zoektermen, niet naar door Apple vooraf bepaalde woorden.

App Store gerelateerde zoektermen iOS

De gerelateerde zoektermen worden op het moment door Apple getest. Ze verschijnen daarom nog niet op alle iDevices: slechts een aantal iPhone-bezitters ziet de balk met gerelateerde termen onder de zoekbalk. Bij sommige gebruikers was de nieuwe balk in de zoekfunctie zelfs slechts tijdelijk te zien en verdween hij na een App Store-herstart. Update: Apple heeft tegenover TechCrunch bevestigd dat de gerelateerde zoektermen later deze week op alle iDevices beschikbaar zijn.

Via MacStories.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 22:49
Categorie Apps
Onderwerpen app store, chomp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.