apple-store-berlijn

Apple Stores sluiten extra vroeg op 17, 18 en 19 november

De Apple Stores in diverse Europese en Aziatische landen gaan op 18 en 19 november eerder dicht. Het zou gaan om een bijeenkomst van personeel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-berlijnDe Apple Retail Stores zullen op 17, 18 en 19 november eerder sluiten. Geruchten spreken van een all-hands meeting waar het voltallige personeel bij aanwezig moet zijn. Mogelijk heeft het te maken met nieuwe producten, zoals de iPad mini Retina en/of de nieuwe Mac Pro maar het is ongebruikelijk dat Apple de winkels daarvoor eerder sluit. Interessant is dat Apple Stores in een aantal landen in Europa, Canada en Oost-Azië eerder dicht zullen gaan, terwijl Apple Stores in de VS, Amsterdam en Londen zich aan de gewone openingstijden houden.

Update: het blijkt te gaan om een kwartaalbespreking.

Voorbeelden van winkels die eerder sluiten zijn Opéra en Carrousel du Louvre in Parijs, CentrO in Oberhausen en IFC Mall in Hongkong. Het houden van motiverende praatjes aan het personeel, voorlichting over nieuwe producten of het decoreren van de winkel voor een productlaunch gebeurt meestal buiten de normale openingstijden.

17, 18 en 19 november hebben in ieder geval niets met de Amerikaanse winkeldag Black Friday te maken, want die valt pas op 29 november (en bovendien zijn de ongebruikelijke sluitingstijden te zien bij Apple Stores buiten de VS). Om dezelfde reden is er geen verband met Apple’s beloofde compensatie voor Thanksgiving. AppleInsider en ifo Apple Store denken dat het vooral om peptalks gaat, om het personeel te motiveren voor de lange werkdagen rond de feestdagen en de extra uren die ze moeten maken vanwege de nieuwe producten (recent nog de nieuwe iPhones en iPad Air, later dit jaar de iPad mini Retina en Mac Pro). Eén mogelijke speculatie is dat Apple tegemoet komt aan klachten van het personeel dat er teveel buiten werktijd moet worden gedaan. Maar een class-action lawsuit daarover speelt in Los Angeles en New York. Wie goed kijkt naar de sluitingsdata, kan ook moeilijk een patroon ontdekken. De Apple Stores in Parijs gaan op 18 en 19 november eerder dicht, terwijl de Duitse Apple Store in Oberhausen op 18 november eerder sluit, maar op 15, 16, 19 en 20 november extra lang open is. Apple Stores in Japan en Spanje hebben op zondag 17 november verkorte openingstijden en de bekende Apple Stores aan Regent Street en Covent Garden in Londen houden zich (net als Amsterdam) aan de gewone openingstijden.

apple-store-openingstijden-amsterdam apple-store-openingstijden-oberhausen

apple-store-openingstijden-louvre apple-store-openingstijden-opera

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 12:39
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.