Apple Store Haarlem kort te zien op Apple Store-website

De Apple Store in Haarlem stond korte tijd op Apple's retailpagina, maar is inmiddels weer verwijderd. iCulture heeft beelden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store Haarlem siteDe Apple Store in Haarlem was voor korte tijd te zien op de retailwebsite van Apple. Dit ontdekte iCulture-lezer Bram Lancsweert (@bumba86). Inmiddels is de verwijzing naar Haarlem alweer verdwenen, maar Bram slaagde erin een foto te maken. Dit is voor het eerst dat we Apple het adres aan de Grote Houtstraat op de website zien genoemd, al was het inmiddels wel duidelijk dat daar een Apple Store gevestigd zal worden. Op de vacaturesite werd Haarlem al maanden genoemd als locatie voor de nieuwe winkel.

Vroege geruchten wezen naar een Apple Store in het pand aan de Grote Houtstraat en eerder deze week verscheen er zelfs een Apple-logo met een link naar de retailwebsite op de omheining rond de winkel.

Opening begin december?

Apple Store vacature haarlemWel vonden we het vreemd dat de de link apple.com/nl/retail wel op de houten schutting staat, maar dat de site geen informatie bevat over Apple’s nieuwste winkel. De foto’s van Bram tonen aan dat Apple op het moment druk bezig is met het klaarzetten van een pagina voor de winkel. De plaatsnaam ‘Haarlem’ was klikbaar. Inmiddels gaat de link naar een nog niet bestaande pagina.

Apple heeft inmiddels bevestigd dat de Apple Store in Haarlem op 7 december zal openen.

Op 22 februari 2012 verscheen informatie over Apple Store Amsterdam op de Apple-website, elf dagen voor de opening op 3 maart 2012. Als Apple dezelfde gewoonte hanteert, kunnen we een opening in de eerste twee weken van december verwachten.

In de foto van Bram zien we ook een afbeelding van een geopende Apple Store, maar het betreft hier een buitenlandse winkel. De webpagina is zonder melding van Haarlem nu nog gewoon te bezoeken en toont dan willekeurige Apple Store-foto’s. Hoe de Apple Store in Haarlem er exact uit zal komen te zien weten we waarschijnlijk pas als de winkel nog voor de kerst wordt geopend.

apple haarlem logo

“Maar Haarlem ligt dichtbij Amsterdam!”

Bij nieuwtjes over de Apple Store Haarlem krijgen we regelmatig de reactie: waarom niet in Groningen, Eindhoven, Maastricht? Apple heeft waarschijnlijk voor Haarlem gekozen om een aantal redenen. Ten eerste omdat ze gemakkelijk ervaren personeel vanuit Apple Store Amsterdam kunnen inschakelen in Haarlem. We hebben inmiddels meermaals bevestiging gekregen van medewerkers die hun laatste werkdag in Amsterdam hebben gehad en nu zijn overgeplaatst naar Haarlem. Door de korte reisafstand kan Apple meteen van start gaan met een groot team met ervaren personeel. Apple lijkt daarmee te kiezen voor een olievlek-aanpak: vanuit één plek een steeds groter deel van Nederland bestrijken. Een tweede reden om voor Haarlem te kiezen is dat het een populaire winkelstad is met veel vermogende inwoners in de omringende dorpen.

Veel iCulture-lezers vinden het logischer als Apple kiest voor een strategie met zoveel mogelijk spreiding. Maar Apple lijkt een andere benadering te volgen, die je bijvoorbeeld ook bij de Apple Stores in Frankrijk ziet: rondom Parijs zijn zes Apple Stores te vinden, maar in de rest van het lang ging de uitbreiding met nieuwe Apple Stores veel langzamer. De kans is groot dat Apple zich in eerste instantie op de Randstad richt, met Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag en pas later de uitbreiding naar de rest van Nederland maakt.

Hieronder een screenshot van de retailpagina, gemaakt door tipgever @claudiodekker:

apple store haarlem website

Meer over Apple Store Haarlem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 13:27
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple store, apple store haarlem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.