Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Sint Cam-app toch weer offline gehaald door Apple

Apple heeft de Sint Cam alsnog uit de App Store gehaald. Met de Sint Cam-app kon je een foto van jezelf met Sint en Piet maken, maar Apple vond het aanstootgevend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sintcam 1De Sint Cam-app is na twee dagen in de App Store toch weer verdwenen. “Apple heeft de app om onverklaarbare redenen weer weggehaald”, vertelde Leontine Basch van The Content Farm aan iCulture. Apple gaf aan dat ze nog steeds achter hun eerdere standpunt staan. The Content Farm mag nog wel een weerwoord geven aan Apple en heeft dat inmiddels gedaan. “We hebben aangegeven dat heel veel soortgelijke apps wel goedgekeurd zijn”, aldus Basch. “We wachten nu op de reactie van Apple. Als ze de app niet opnieuw goedkeuren, laten we het hierbij. Dan is Sint Cam alleen een app voor Android.”


Sintcam optiesIn de Google Play Store is de Sint Cam-app nog wel gewoon te vinden. Sint Cam is ontwikkeld door Brandcams, in opdracht van The Content Farm en De Club van Sinterklaas. Met de app kun je een foto van jezelf maken met Sinterklaas en Zwarte Pieten in beeld. In eerste instantie krijg je alleen Sinterklaas als optie, maar door de bovenste menubalk naar beneden te trekken krijg je ook filters met Zwarte Pieten te zien. Omdat Apple’s reviewteam uit meerdere mensen bestaat die er soms verschillende standpunten op nahouden, kan het gebeuren dat de ene Pieten-app wel wordt goedgekeurd, terwijl een vrijwel gelijksoortige Pieten-app niet door de goedkeuring komt.

Als de app ooit weer beschikbaar komt, kun je ‘m downloaden via deze link: Sint Cam (gratis, iPhone, iOS 6.0+).

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2014 om 8:59
Onderwerp

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.