MacBook 2019 lineup

Apple haalt 15-inch MacBook Pro uit assortiment

Opgevolgd door 16-inch

De aankondiging van de 16-inch MacBook is een mooi moment voor mensen die een wat groter scherm zochten. Maar het betekent wel dat de 15-inch MacBook uit het assortiment is gehaald. En dat is goed nieuws.

Apple stopt met 15-inch MacBooks

De nieuwe 16-inch MacBook heeft namelijk dezelfde instapprijs als zijn voorganger, namelijk €2.699,-. Je krijgt dus meer scherm voor hetzelfde geld, plus nog een hoop andere verbeteringen zoals een vernieuwd Magic Keyboard toetsenbord met schaarmechanisme. Deze vervangt het gewraakte toetsenbord met vlindermechanisme dat te vaak problemen gaf. De nieuwe MacBook heeft tot 64GB RAM, een nieuw audiosysteem met zes speakers en Dolby Atmos en een 16-inch Retina Display met een resolutie van 3072×1920, een helderheid van 500 nits en ondersteuning voor P3 en True Tone. De nieuwe laptop weegt 2 kilo. De duurste versie loopt op tot €7.139,-.

Geen 15-inch MacBook meer

Met het vertrek van de 15-inch MacBook zijn er nu helemaal geen 15-inch exemplaren meer verkrijgbaar. Bij de MacBook Air kun je alleen kiezen voor een 13-inch scherm. Kies je voor de MacBook Pro, dan heb je voortaan de keuze uit 13- en 16-inch. In onze MacBook Pro round-up hebben we dit al bijgewerkt.

Hieronder zie je de belangrijkste specs:

MacBook lineup 2019

Zoals je ziet ben je wel verplicht om het 16-inch model te nemen als je hoge eisen hebt. Wil je een 8-core processor, tot 64GB geheugen en tot 8 terabyte opslag, dan kan dat alleen bij het grotere model. Deze heeft bovendien 1 uur meer batterijduur, namelijk 11 uur. Hij is zoals gezegd verkrijgbaar vanaf €2.699,-.

De 15-inch MacBook Pro zal uiteraard nog wel op diverse plekken verkrijgbaar zijn, maar dan wel met flinke kortingen.

Alles over de 16-inch MacBook Pro aankondiging lees je in onderstaand artikel.

Wil je alles weten over de MacBook Pro, bekijk dan onze round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. Ze zijn voorzien van de nieuwe M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.