Apple haalt 15-inch MacBook Pro uit assortiment

Opgevolgd door 16-inch
De aankondiging van de 16-inch MacBook is een mooi moment voor mensen die een wat groter scherm zochten. Maar het betekent wel dat de 15-inch MacBook uit het assortiment is gehaald. En dat is goed nieuws.

Apple stopt met 15-inch MacBooks

De nieuwe 16-inch MacBook heeft namelijk dezelfde instapprijs als zijn voorganger, namelijk €2.699,-. Je krijgt dus meer scherm voor hetzelfde geld, plus nog een hoop andere verbeteringen zoals een vernieuwd Magic Keyboard toetsenbord met schaarmechanisme. Deze vervangt het gewraakte toetsenbord met vlindermechanisme dat te vaak problemen gaf. De nieuwe MacBook heeft tot 64GB RAM, een nieuw audiosysteem met zes speakers en Dolby Atmos en een 16-inch Retina Display met een resolutie van 3072×1920, een helderheid van 500 nits en ondersteuning voor P3 en True Tone. De nieuwe laptop weegt 2 kilo. De duurste versie loopt op tot €7.139,-.

Geen 15-inch MacBook meer

Met het vertrek van de 15-inch MacBook zijn er nu helemaal geen 15-inch exemplaren meer verkrijgbaar. Bij de MacBook Air kun je alleen kiezen voor een 13-inch scherm. Kies je voor de MacBook Pro, dan heb je voortaan de keuze uit 13- en 16-inch. In onze MacBook Pro round-up hebben we dit al bijgewerkt.

Hieronder zie je de belangrijkste specs:

MacBook lineup 2019

Zoals je ziet ben je wel verplicht om het 16-inch model te nemen als je hoge eisen hebt. Wil je een 8-core processor, tot 64GB geheugen en tot 8 terabyte opslag, dan kan dat alleen bij het grotere model. Deze heeft bovendien 1 uur meer batterijduur, namelijk 11 uur. Hij is zoals gezegd verkrijgbaar vanaf €2.699,-.

De 15-inch MacBook Pro zal uiteraard nog wel op diverse plekken verkrijgbaar zijn, maar dan wel met flinke kortingen.

Alles over de 16-inch MacBook Pro aankondiging lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

16-inch MacBook Pro officieel aangekondigd: dit is er nieuw

Apple heeft de 16-inch MacBook officieel aangekondigd. Hij vervangt de 15-inch MacBook en is nu de grootste MacBook in het assortiment van Apple, vooral bedoeld voor mensen die grafisch werk doen of graag op een groter scherm films kijken. Hij is verkrijgbaar vanaf €2699.

Wil je alles weten over de MacBook Pro, bekijk dan onze round-up.

Bekijk ook

Alles over de nieuwste MacBook Pro met M3, M3 Pro en M3 Max

Alles wat je moet weten over de nieuwe MacBook Pro met M3, M3 Pro en M3 Max van eind 2023. Het zijn de nieuwste drie modellen van Apple's krachtigste laptop. Het gaat hier wederom om een 14- en 16-inch uitvoering. Wat zijn de prijzen, specs en andere functies?

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.