Apple stelt Apple TV Software beta 2 beschikbaar

Apple heeft Apple TV software-update 7.0 beta 5 beschikbaar gesteld. De update sluit aan op de beta van iOS 8.1.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV beta nieuw hoofdschermDe Apple TV heeft een nieuwe beta-update gekregen. In de update lost Apple de nodige bugs op en wordt de Apple TV op nog meer manieren klaargestoomd voor iOS 8.1.


De Apple TV-beta bevat in elk geval één opmerkelijke toevoeging: ondersteuning voor HomeKit. Je Apple TV kan hierdoor bijvoorbeeld je verlichting en verwarming bedienen. De nieuwe functie is een minder grote verrassing dan je wellicht denkt: Apple zei HomeKit voor eigen apparaten beschikbaar te willen stellen. Het huisprotocol is dus niet beperkt tot iPhones en iPads.

Eerdere beta’s van de Apple TV-software hadden een versienummer, maar in deze beta lijkt geen cijfer aanwezig. Hij staat enkel bekend als Apple TV Software Beta 2. Eerder dit jaar verscheen software-update 7.0 voor de Apple TV derde generatie , met een compleet vernieuwd uiterlijk.

De Apple TV-beta is beschikbaar in het Apple Dev Center en is te installeren met behulp van iTunes. Het Apple Dev Center is enkel toegankelijk voor ontwikkelaars, en met reden: de beta is bedoeld voor developers en goedgekeurde testers. De publieke versie van Apple TV-update komt hoogstwaarschijnlijk dit najaar – gelijktijdig met iOS 8.1. Eerder vandaag verscheen de tweede beta van iOS 8.1. Volgens geruchten organiseert Apple op 16 oktober een speciaal media-evenement, waarbij de nieuwe iPad Air 2, iOS 8.1 en OS X Yosemite aan bod komen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.