Apple sluit Britse deals voor iBookstore

In Groot-Brittannië zijn vanaf vandaag boeken te koop in de iBookstore, zodat ze kunnen worden aangeboden op de iPhone en iPad. Apple heeft namelijk deals gesloten met vier Britse uitgeverijen.

Alle uitgeverijen die samenwerken met Apple in iBooksHet lijkt toch niet zo slecht te gaan met de iBookstore in Europa als gisteren het geval leek. Toen kwamen we met het bericht dat Apple moeite zou hebben met het sluiten van contracten met Europese uitgevers. Vandaag meldt The Bookseller dat er in Groot-Brittannië toch contracten zijn gesloten en er in de Britse iBookstore vanaf vandaag e-books te koop zijn.

Goed nieuws dus voor Britten die vandaag een iPad gaan kopen of die een iPhone bezitten (volgende maand komt iBooks met iPhone OS 4.0 naar de iPhone). Het weerlegt het verhaal dat Apple problemen zou hebben met het sluiten van deals met uitgevers echter nog niet helemaal: Apple heeft nu namelijk een contract gesloten met Hachette UK, Penguin, HarperCollins and Pan Macmillan. Dit zijn alle vier Britse afdelingen van internationale uitgevers met wie Apple al deals had in de VS. Eén van de uitgevers met wie Apple al een contract had in de VS zit er zelfs níet bij: Simon & Schuster.

In ieder geval heeft Apple nu in Groot-Brittannië deals met uitgevers die samen 36 procent van de Britse markt in handen hebben. Het wachten is nu op deals voor boeken in andere landen. Iets wat nog wel even kan duren, aangezien Apple slechts twee vertegenwoordigers heeft voor heel Europa.

Bron: The Bookseller

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 13:49
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple, europa, facebook, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.