Wi-Fi Sync synchroniseert iPhone en iPad draadloos (jailbreak)

Wi-Fi Sync is nu ook op Windows te gebruiken en synchroniseert iPhone en iPad draadloos met je desktop. Het kan echter wel de normale usb-synchronisatie in de war sturen.

wifi-syncWi-Fi Sync is een jailbreak-applicatie die ervoor zorgt dat je je iPhone draadloos met de computer kunt synchroniseren. Je hoeft het toestel niet meer op de usb-kabel aan te sluiten. Voorheen was Wi-Fi Sync alleen beschikbaar voor de Mac in combinatie met een iPhone. Vanaf nu is er ook een versie voor Windows beschikbaar, die niet alleen met de iPhone, maar ook met de iPad kan synchroniseren (de ontwikkelaar geeft niet aan of de iPod touch ook wordt ondersteund).
Gebruikers van Windows XP, Vista en Windows 7 kunnen de software voor $10 aanschaffen via de Cydia Store, mits ze iTunes 9.1 hebben geïnstalleerd. Heb je de applicatie al gekocht, dan kun je via http://getwifisync.com de helper-app ophalen.

Toch is er niet alleen goud wat er blinkt, want bij de Mac waren er regelmatig ervaringen te horen dat Wi-Fi Sync je normale synchronisatie via usb in de war schopt. Het probleem kan zelfs ingrijpender zijn, waarbij het lijkt alsof je iPhone onbruikbaar is geworden. Tipgever Daan is een voorbeeld daarvan: hij is Wi-Fi Sync-gebruiker en probeerde een restore uit te voeren in iTunes. De iPhone liep vast en het lukte niet om deze in DFU-mode te zetten. Steeds kreeg Daan foutcode 1611 te zien. Na raadpleging van Google en verschillende fora kwam Daad tot de conclusie dat foutcode 1611 wordt veroorzaakt door hardwareproblemen. Hij stond al bijna op het punt om, met zijn garantiebewijs in de hand, de iPhone voor reparatie op te sturen. Maar na het aansluiten op de Windows PC van zijn vader lukte de restore perfect. Wi-Fi Sync bleek de boosdoener. Daan zegt: “Dit programma verpest heel je iTunes-synchronisatieproces waardoor restoren niet meer mogelijk is.” Op de website van de maker staat ondertussen ook al een waarschuwing dat je problemen bij een restore kunt krijgen als je Wi-Fi Sync gebruikt.

syncWie het toch wil proberen en daar $10 voor over heeft neemt de volgende stappen:

  • Jailbreak je iPhone.
  • Ga naar Cydia en koop Wi-Fi Sync (te vinden in de sectie Netwerk).
  • Ga naar de desktop en open in een browser de website getwifisync.com.
  • Download de hulpapplicatie voor je besturingssysteem (Mac of Windows).
  • Zorg dat iPhone en computer op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten.
  • Start de applicatie Wi-Fi Sync op je iPhone (of iPad).
  • De applicatie zal nu proberen om verbinding te maken met een computer.
  • Er verschijnt een melding of je een koppeling tot stand wilt brengen. Klik op ‘Yes’.
  • Op je iPhone verschijnt ook een melding of je een koppeling wilt maken. Klik ook hier op ‘Yes’.
  • Je bent nu klaar om te synchroniseren.

Tipgevers: Bas en Daan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 14:15
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, jailbreak, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.