Recycle Deal T-Mobile

T-Mobile gaat toestellen recyclen in ruil voor lager maandbedrag

T-Mobile komt vandaag met een nieuwe dienst: je kunt na afloop van je contract je iPhone teruggeven aan de provider en krijgt daar dan een vergoeding voor. De provider gaat het toestel vervolgens duurzaam recyclen of hergebruiken.

T-Mobile Recycle Deal

De Recycle Deal geldt ook voor andere smartphonemerken. Het recycling-programma moet volgens T-Mobile het hergebruik van smartphones stimuleren en klanten betalen lagere maandlasten. Wie zo’n Recycle Deal afsluit betaalt een lager maandbedrag dan gebruikelijk, maar moet het toestel aan het einde van het contract wel inleveren. Dat kan handig zijn voor mensen die hun telefoon vooral zien als gebruiksobject en geen behoefte hebben om het toestel als een verzamelobject te bewaren.


Het terugkopen van het toestel aan het einde van de contractperiode gaat tegen een vooraf vastgesteld bedrag. Als gebruiker kun je vervolgens overstappen naar een nieuw model.

Tip: Voor een goedkope iPhone kun je ook eens door onze bespaartips neuzen.

Om te kijken of het echt goedkoper is bekeken we een 64GB iPhone 8 zwart met 10GB data en onbeperkt bellen. Met Recycle Deal betaal je €44 per maand. Wil je het toestel houden, dan betaal je €50 per maand. Op de website van T-Mobile kun je zelf zien hoeveel je kwijt bent voor het toestel waar jij interesse in hebt.

E-waste
Het alsmaar consumeren leidt tot plasticsoep in de oceanen en een enorme berg e-waste op het vasteland. Daar wil T-Mobile iets aan gaan doen. De afgelopen tien jaar zijn er volgens cijfers van Greenpeace meer dan 7 miljard telefoons geproduceerd. Dit leidt tot een steeds groeiende afvalstroom van oude telefoons, waar nog best iets mee gedaan kan worden. Volgens T-Mobile is het goed van de klant en beter voor het milieu.

Concreet houdt het in dat je als T-Mobile-klant kunt kiezen uit vier betalingsmogelijkheden. Je sluit een abonnement met toestelkredietovereenkomst met eenmalige betaling achteraf voor het toestel. Aan het einde van het contract verkoop je je toestel terug aan T-Mobile tegen een vooraf vastgesteld bedrag. De restwaarde van het toestel wordt tijdens het contact ingezet voor een lager maandbedrag. Wil je het toestel houden, dan kan dat ook. Je betaalt dan aan het einde van het contract het restbedrag aan T-Mobile terug. Bij de hierboven genoemde iPhone 8 is het restbedrag €144.

De provider gaat vervolgens de toestellen weer hergebruiken als refurbished toestel of zorgt voor recycling.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.