Apple rondt bouw van gigantisch datacenter in 2010 af

Apple bouwt in North Carolina een gigantisch datacenter dat tweemaal zo duur en vijfmaal zo groot is als een normaal datacenter. Wellicht bedoeld voor iTunes in de cloud.

itunes datacenterTijdens de bespreking van kwartaalresultaten van Apple kwam ook even het datacenter aan de orde, dat Apple momenteel aan het bouwen is in North Carolina. Het datacenter is met een oppervlak van 46.000 vierkante meter vijfmaal groter dan de eerdere datacenters van Apple. En met een budget van $1 miljard is het tweemaal zo duur als wat Microsoft en Google aan een datacenter voor clouddiensten uitgeven. Een deelnemer aan de conferentiecall vroeg Apple CFO Peter Oppenheimer wat de status was van dit nieuwe datacenter. Oppenheimer vertelde dat alles op schema ligt en dat het complex aan het einde van het jaar wordt opgeleverd.

Helaas werd er niet over doorgevraagd. Apple zegt zelf namelijk dat het datacenter bedoeld is voor de iTunes Music Store en de App Store voor de iPhone. Het wordt de belangrijkste infrastructuur-hub voor de Amerikaanse oostkust. Maar de bouw van het datacenter zou ook iets te maken kunnen hebben met de hardnekkige geruchten dat Apple bezig is om iTunes ‘in the cloud’ te bouwen. Dat zou rond de zomer al van start gaan, maar het lijkt er eerder op dat Apple wacht tot het traditionele iPod-evenement in de herfst. Google is ondertussen bezig met Google Music.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2010, 17:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, cloud, datacenter, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.