Analisten optimistisch na kwartaalcijfers Apple

Nu Apple de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal bekend heeft gemaakt, hebben verschillende analisten zich uitgesproken. Ze zijn eensgezind: de problemen met de iPhone 4 zijn overtrokken en het beste moet nog komen.

AppleNu de kwartaalcijfers van Apple bekend zijn, hebben de eerste analisten weer wat van zich laten horen. Aangezien de aandelen van Apple na de introductie en de problemen van de iPhone 4 zelfs gedaald waren en analisten bij de grote financiële instellingen niet wisten wat dit voor de iPhone-fabrikant zou betekenen, zaten ze gisteren met enige spanning op de cijfers te wachten. Nu Apple het probleem onlangs erkende en met een oplossing kwam kunnen we ‘antennagate’ vermoedelijk achter ons laten en met de indrukwekkende kwartaalcijfers van gisteren zijn veel analisten in ieder geval weer positief gestemd.

Yair Reiner, analist bij Oppenheimer, geeft toe dat hij bang was dat ‘antennagate’ de iPhone-verkopen weleens pijn konden doen. Uit de cijfers van gisteren is echter gebleken dat dit allerminst het geval is. Apple’s iPhone-verkopen groeiden met 61 procent. Reiner liet zijn investeerders dus weten dat Apple nog steeds een goed bedrijf is om in te beleggen.

Ook Kaufman Bros. zegt verrast te zijn door de cijfers en vooral de hoge omzetverwachting; Apple verwacht ongeveer $18 miljard te verdienen in het komende kwartaal. Shaw Wu, een van de analisten, denkt dat Apple hier indirect mee duidelijk maakt dat de problemen met de iPhone 4 zijn overschat en inmiddels tot het verleden behoren.

Veel analisten zijn het er over eens dat het hier niet bij blijft en het mooiste voor Apple nog in het verschiet ligt. “Apple heeft met de iPhone, iPad en Mac drie enorm sterke producten, die er samen voor kunnen zorgen dat Apple zijn sterkste jaar ooit draait”, aldus Mike Abramsky van RBC Capital. Ook bij de Deutsche Bank geloven ze dat deze drie producten Apple in de toekomst alleen maar meer op gaan leveren.

Tot slot laat Piper Jaffray’s Gene Munster weten dat wanneer Apple de verwachtingen voor 2011 haalt, het bedrijf alsnog slechts vijf procent van de smartphone- en computermarkt in handen heeft. “Dit aandeel kan in de loop der jaren alleen maar groeien”, zegt hij.

Bron: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2010, 18:30
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.