Podcast-microfoon

Apple biedt podcastmakers nu meer inzicht in statistieken met Podcast Analytics

Apple heeft zijn beloofde functie Podcast Analytics in beta uitgebracht. Hierdoor krijgen podcast-makers inzicht in allerlei statistieken van hun shows, bijvoorbeeld wanneer luisteraars afhaken.

Podcast-microfoon
Goed nieuws voor de makers van podcasts: Apple is gestart met de beloofde functie Podcast Analytics. Hierdoor is er veel meer inzicht in hoe er naar podcasts geluisterd wordt via de standaard Podcasts-app en iTunes.

Podcast Analytics beschikbaar

Apple kondigde de nieuwe functies al in juni aan, maar pas nu is Apple gestart met de beta van Podcast Analytics. Voorheen was het voor makers van podcasts lastig om te bepalen hoe succesvol een podcast was, omdat de statistieken vanuit Apple’s eigen Podcasts-app ontbraken. Met Podcast Analytics is er nu veel meer duidelijk over hoe er naar een podcast geluisterd wordt. Zo is nu duidelijk hoeveel uur er in totaal naar een aflevering geluisterd is, het gemiddeld aantal minuten per luisteraar, het punt waarop luisteraars afhaken en het percentage luisteraars dat de hele aflevering beluisterd heeft.

Ook per show kunnen makers allerlei nuttige informatie bekijken, zoals het aantal unieke toestellen dat naar een show geluisterd heeft. Ook de totale tijd dat er vanaf een toestel naar een specifieke podcast geluisterd is, is via Podcast Analytics te zien. Al deze data wordt anoniem verzonden, dus je bent als gebruiker niet exact te achterhalen. Een nadeel is wel dat de cijfers alleen beschikbaar zijn voor toestellen met iOS 11 of iTunes 12.7 en later. Mensen die luisteren via de Podcasts-app in iOS 10 of een oudere versie van iTunes, worden niet meegenomen in de statistieken. Uiteindelijk moet je hier als podcast-luisteraar ook beter van worden, omdat de makers de podcasts beter kunnen afstemmen op de smaak van het publiek.

Podcast Analytics.

De populariteit van podcasts is de laatste jaren flink gegroeid. Ook in Nederland zijn er steeds meer eigen podcasts en makers vragen Apple al jaren om dit soort statistieken. Met ingang van iOS 11 heeft de Podcasts-app ook een flinke metamorfose ondergaan, waardoor hij qua werking en uitstraling meer overeenkomt met de Muziek-app. Er zijn echter geen grote nieuwe functies aan de Podcasts-app toegevoegd. Mocht je graag naar podcasts luisteren, probeer dan ook eens een van de andere beschikbare podcast-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2017, 9:49
Categorie Apps
Onderwerpen Podcast, podcasts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.