Thunderbolt 3-kabel

Apple brengt eigen Thunderbolt 3-kabel en muurplaat uit

Apple verkoopt vanaf nu een eigen Thunderbolt 3-kabel voor USB-C, bedoeld voor de iMac Pro en recente MacBooks. Ook is er een VESA-muurplaat waarmee je de iMac Pro aan de muur kunt bevestigen.

Thunderbolt 3-kabel

Apple biedt voor het eerst een eigen Thunderbolt 3-kabel aan, met een lengte van 80cm. De kabel is bedoeld voor de nieuwe iMac Pro, die sinds 14 december verkrijgbaar is, maar kan ook van pas komen als je een andere Mac met USB-C-aansluiting hebt. Daarnaast heeft Apple een VESA-bevestigingsplaat uitgebracht waarmee je je beeldscherm aan de muur kunt vastmaken.

Thunderbolt 3-kabel

De 80cm lange Thunderbolt 3-kabel heeft aan beide uiteinden een USB-C-aansluiting en kan tot 100 Watt aan stroom leveren. Als je wilt kun je er zes Thunderbolt 3-devices mee doorlussen, maar eentje aansluiten kan natuurlijk ook. De nieuwe iMac Pro heeft vier Thunderbolt 3-poorten voor beeldschermen, externe opslag en andere randapparatuur. met de kabel kun je snelheden halen tot 40 Gb/s. Gebruik je USB 3.1-apparaten van de tweede generatie, dan is een datasnelheid tot 10 Gb/s haalbaar. De kabel wordt al op korte termijn geleverd, sneller dan dat de iMac Pro op je bureau staat. Zeker als je een 18-core model hebt besteld kan het even duren voordat je er gebruik van kunt maken.

De kabel kost 45 euro en is per direct verkrijgbaar in de Apple Store.

Thunderbolt 3-kabel

VESA-montageadapterset voor iMac Pro

Daarnaast heeft Apple een montageset voor de iMac Pro uitgebracht, waarmee je je aanwinst aan de muur kunt schroeven. De VESA-plaat is uitgevoerd in spacegrijs, dezelfde kleur als de iMac Pro. Je kunt gemakkelijk de voet verwijderen en de iMac vervolgens aan de muur bevestigen. De kit bevat alles wat je nodig hebt, inclusief gereedschap, schroeven en handleiding. De kit is niet geschikt voor andere Mac-modellen.

iMac Pro VESA montageadapterset

Je betaalt 89 euro voor deze spacegrijze VESA-plaat.

Apple bood met de iMacs van 2011 en eerder ook al de mogelijkheid om een VESA-bevestigingsplaat te gebruiken. Je kon daarvoor de voet verwijderen en de iMac aan de muur schroeven. Met de komst van de iMac 2012 en later veranderde Apple de bevestigingswijze van de voet, waardoor je deze niet meer kon verwijderen. Je moest bij het bestellen meteen kiezen voor een model met voet of muurbevestiging. Bij de iMac Pro geeft Apple gebruikers weer zelf de keuze, waarbij je na aanschaf nog kunt beslissen hoe je de Mac neerzet of ophangt.

iMac Pro VESA bevestigingsplaat

De iMac Pro is vanaf nu te bestellen in de Apple Store. Het instapmodel beschikt over een 8-core Intel Xeon processor, een Radeon Pro Vega 56 grafische kaart, 32 gigabyte RAM en een 1 TB SSD. Als je de meest uitgebreide configuratie koopt ben je 15.339 euro kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2017, 11:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen imac pro, muur, thunderbolt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.