PencilScale

Gebruik je Apple Pencil als weegschaal, synthesizer en meer

Simon Gladman heeft drie experimentele apps gemaakt met de Apple Pencil, waarbij je de tekenpen zelfs als weegschaal kunt gebruiken.

Wie denkt dat de Apple Pencil alleen als tekenhulpmiddel te gebruiken is, heeft te weinig fantasie. Welnee joh, je kunt de Apple Pencil ook gebruiken als weegschaal, als synthesizer en als controller voor 3D-objecten. In onderstaande filmpjes is het allemaal te zien.

Natuurlijk is de Apple Pencil in eerste instantie bedoeld om mee te schetsen, te tekenen en voor het aantikken van dingen op het scherm. Maar met een beetje fantasie kun je er ook andere dingen mee doen. Simon Gladman maakte drie demo-apps die laten zien dat de Apple Pencil ook op heel andere manieren te gebruiken is. Misschien ken je Goodman al van de Plum-O-Meter, waarmee je het scherm van de iPhone 6s kon gebruiken als weegschaal. Geen wonder dat Goodman’s eerste project ook iets met gewichtjes te maken heeft. De broncode van alle projecten is te vinden op GitHub.

PencilScale is een experimentele app waarmee je van de Apple Pencil een kleine weegschaal kunt maken. Erg nauwkeurig is het niet, maar het is mooi dat het kan. De app houdt rekening met de druk met de druk op het scherm. Om het te kunnen gebruiken moet je nog wel met wat karton gaan knutselen, om te zorgen dat je gewichtjes kunt stapelen.

PencilSynth is een synthesizer die gebruik maakt van Audiokit. De horizontale positie bepaalt de frequentie, terwijl de andere bewegingen van de pen de multipliers en de modulatie-index bepalen.

PencilController is een experimentele app voor beeldbewerking. Om te gebruiken moet je steeds een van de knoppen in de linker benedenhoek indrukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2015, 22:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple pencil, weegschaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.