‘Apple Pay gaat in 2016 verder uitbreiden naar Europa en Azië’

Apple zou haar betaaldienst Apple Pay het komende jaar meer willen uitbreiden naar landen in Europa en Azië, voornamelijk omdat het gebruik in Amerika wat tegenvalt.

Apple Pay is nu al enige tijd beschikbaar in Amerika, maar het gebruik valt daar tot nu toe nog wat tegen. Apple is daarom van plan om Apple Pay in 2016 uit te breiden naar nog meer landen in Europa en Azië, voornamelijk in landen waar contactloos en mobiel betalen gebruikelijk is.


apple-pay-uk

Eerst China, Hong Kong en Spanje

Om te beginnen zal Apple Pay eerst in China, Hong Kong, Singapore en Spanje beschikbaar komen, zoals eerder al bekendgemaakt werd. Deze landen zijn een stuk verder op het gebied van mobiel en contactloos betalen dan de Verenigde Staten, waardoor Apple hoopt dat ze in deze landen meer succes boekt. Vooral China is een grote markt, want in de eerste drie maanden van dit jaar was China goed voor 29% van de totale omzet van Apple. Ook houdt Apple meer rekening met de Chinese smaak, vooral omdat het zo’n belangrijk land geworden is. Het is daarom niet onlogisch dat Apple Pay daar op de planning staat. In Engeland heeft Apple Pay het een stuk beter gedaan, vooral omdat daar veel samengewerkt wordt met lokale ketens en het percentage Apple-gebruikers hoog is.

Bekijk ook

Apple Pay in Nederland komt eraan, McDonalds en Marqt doen mee

Apple Pay staat in Nederland in de startblokken, blijkt uit Apple Pay-logo's bij Nederlandse winkels en horecaketens in de kaartenapp van Apple.

Wel wordt nog opgemerkt dat Apple het moeilijk gaat krijgen in eerder genoemde landen, vanwege lokale initiatieven op het gebied van mobiel betalen. Ook in Nederland zijn er betaaldiensten van bijvoorbeeld Vodafone en ING, al is laatstgenoemde alleen voor Android beschikbaar. Dat Apple vaart wil maken met Apple Pay, kan voor ons alleen maar goed nieuws zijn. Hoewel Nederland ook vandaag niet concreet genoemd wordt, lijkt het er toch op dat 2016 goed nieuws moet gaan brengen. En zoals de Nederlandse banken over Apple Pay zeggen: we blijven de ontwikkelingen in de gaten houden.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.