apple-pay-uk

‘Apple Pay gaat in 2016 verder uitbreiden naar Europa en Azië’

Apple zou haar betaaldienst Apple Pay het komende jaar meer willen uitbreiden naar landen in Europa en Azië, voornamelijk omdat het gebruik in Amerika wat tegenvalt.

Apple Pay is nu al enige tijd beschikbaar in Amerika, maar het gebruik valt daar tot nu toe nog wat tegen. Apple is daarom van plan om Apple Pay in 2016 uit te breiden naar nog meer landen in Europa en Azië, voornamelijk in landen waar contactloos en mobiel betalen gebruikelijk is.

apple-pay-uk

Eerst China, Hong Kong en Spanje

Om te beginnen zal Apple Pay eerst in China, Hong Kong, Singapore en Spanje beschikbaar komen, zoals eerder al bekendgemaakt werd. Deze landen zijn een stuk verder op het gebied van mobiel en contactloos betalen dan de Verenigde Staten, waardoor Apple hoopt dat ze in deze landen meer succes boekt. Vooral China is een grote markt, want in de eerste drie maanden van dit jaar was China goed voor 29% van de totale omzet van Apple. Ook houdt Apple meer rekening met de Chinese smaak, vooral omdat het zo’n belangrijk land geworden is. Het is daarom niet onlogisch dat Apple Pay daar op de planning staat. In Engeland heeft Apple Pay het een stuk beter gedaan, vooral omdat daar veel samengewerkt wordt met lokale ketens en het percentage Apple-gebruikers hoog is.

Wel wordt nog opgemerkt dat Apple het moeilijk gaat krijgen in eerder genoemde landen, vanwege lokale initiatieven op het gebied van mobiel betalen. Ook in Nederland zijn er betaaldiensten van bijvoorbeeld Vodafone en ING, al is laatstgenoemde alleen voor Android beschikbaar. Dat Apple vaart wil maken met Apple Pay, kan voor ons alleen maar goed nieuws zijn. Hoewel Nederland ook vandaag niet concreet genoemd wordt, lijkt het er toch op dat 2016 goed nieuws moet gaan brengen. En zoals de Nederlandse banken over Apple Pay zeggen: we blijven de ontwikkelingen in de gaten houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2015, 14:27
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerp apple pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.