vuurwerk cannes

Vuurwerkvandalisme doorgeven via BuitenBeter-app

In de BuitenBeter-app kun je overlast en vandalisme door vuurwerk melden via een speciaal onderdeel in de app. Zo wordt de gemeente met foto en locatie spel op de hoogte gebracht van de vernieling.

vuurwerk cannesHeb je rond de jaarwisseling last van vernielingen en vandalisme door vuurwerk, dan hoef je het niet erbij te laten zitten. Via de BuitenBeter-app (link) geef je meldingen direct door aan de gemeente, inclusief foto en GPS-locatie. In de app is een categorie Vuurwerkvandalisme aanwezig, waarmee de gemeente of de politie meteen actie kunnen ondernemen.

Vuurwerkoverlast melden via app

Afvalbakken blijken ieder jaar een geliefd doelwit voor vuurwerkvandalisme. Ook brandschade aan speelplaatsen, kapotte verkeersborden en opgeblazen bushokjes leiden elk jaar tot overlast. Wil je er iets aan doen, dan kan dat via de app. Kies in de app voor Melden en voeg een locatie en een foto toe. Bij het type probleem kies je vervolgens voor Vuurwerkvandalisme. Wel moet je eenmalig je eigen persoonsgegevens in de app achterlaten om een melding te kunnen versturen. Je melding wordt vervolgend doorgestuurd naar de desbetreffende gemeente.

Een melding doen in BuitenBeter-app. BuitenBeter-app voor het melden van vuurwerkoverlast.

De rest van het jaar gebruik je de BuitenBeter-app om andere problemen in de buurt te melden, zoals defecte lantaarnpalen, vernielde speeltoestellen of een gat in de weg. Met een foto erbij weet de gemeente meteen hoe ernstig de schade is en dankzij GPS-locatie is ook meteen de locatie bekend.

BuitenBeter verscheen al in 2010 in de App Store. De app moest het een lange tijd zonder updates doen, maar werd in mei van dit jaar verbeterd voor de nieuwste toestellen en iOS-versies. Ook het design werd aangepast zodat de app er weer hedendaags uitziet.

Foto vuurwerk: Flickr CC ludovick

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 24 december: Dit artikel verscheen in december 2014 ook al op iCulture. In december 2015 is precies dezelfde functie weer actief in de app. Vandaar de herpublicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2015, 13:13
Categorie Apps
Onderwerpen nieuwjaar, vuurwerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.