Marqt supermarkt

Apple Pay in Nederland komt eraan, McDonalds en Marqt doen mee

Apple Pay staat in Nederland in de startblokken, blijkt uit Apple Pay-logo's bij Nederlandse winkels en horecaketens in de kaartenapp van Apple.

Marqt Apple PayEr zijn voor het eerst duidelijk zichtbare aanwijzingen dat Apple op korte termijn Apple Pay in Nederland gaat aanbieden. De afgelopen dagen verschenen er in Australië al Apple Pay-logo’s in de kaartenapp van Apple en nu zijn ze ook in Nederland, Duitsland, Finland, Tsjechië en Polen te vinden. Momenteel is het Verenigd Koninkrijk het enige Europese land waar je al met Apple Pay kunt betalen.


Marqt supermarkt

Apple Pay in Nederland: bij McDonalds en Marqt

iCulture-tipgever Marlon attendeerde ons op een interessante reactie van ING Bank, nadat een Apple Pay-badge verscheen bij de McDonalds-vestiging aan het Damrak in Amsterdam.

Marlon vroeg aan de ING hoe hij zijn account aan Apple Pay zou kunnen toevoegen, om een hamburger bij McDonalds te kopen. Als reactie gaf een medewerkster van ING aan, dat de bank op de hoogte is en dat ze intern de druk zal opvoeren:

ING Apple Pay

Ook bij de gezonde supermarkt Marqt is het Apple Pay-logo al gesignaleerd:

Apple Pay in Nederland bij McDonalds Apple Pay in Nederland bij Marqt

Apple Pay ging in oktober 2014 van start in de VS. Afgelopen juli volgde het Verenigd Koninkrijk, maar verder is Apple nogal stil over de plannen. ING toonde al eerder interesse om aan Apple Pay mee te doen; zij stonden in januari 2015 al te popelen. Een overmoedige Belgische bank ‘bevestigde’ al dat Apple Pay deze zomer in België van start zou gaan, maar die bewering werd snel weer ingetrokken.

Bekijk ook

Nederlandse banken zien Apple Pay wel zitten

Nederlandse banken werken graag met Apple samen aan de introductie van Apple Pay. ING staat zelfs te springen om het te introduceren.

Tim Cook: ‘2015 is het jaar van Apple Pay’

Contactloos betalenInmiddels lijkt het erop dat Apple Pay nu toch op bredere schaal wordt uitgerold. Nederland is goed voorbereid op Apple Pay: er zijn al honderdduizenden contactloze betaalterminals geplaatst, die met NFC werken (zie foto).

Bij de Nederlandse Starbucks was het vorig jaar zelfs al mogelijk om met Apple Pay te betalen, maar je moest wel beschikken over een geschikte Amerikaanse creditcard. Binnenkort kan het dus ook met een ING-creditcard. Welke andere Nederlandse en Belgische banken meedoen, is nog de vraag. Tim Cook noemde 2015 het jaar van Apple Pay en beloofde dat er voor het einde van het jaar meerdere Europese landen toegang krijgen tot de betaalmethode.

Bekijk ook

Apple Pay in Nederland: zo werkt het al

Apple Pay blijkt in Nederland te werken, bijvoorbeeld bij Starbucks Amsterdam. Maar nog niet elke creditcard werkt.
Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.