Steve Jobs Theater in dronevideo van Apple Park.

Binnenkijken in het Steve Jobs Theater

Foto's van het Steve Jobs Theater geven een indruk van de ruimte binnenin. Het theater met 1.000 zitplekken is kleiner dan de gebruikelijke keynote-zalen.

Op 12 september zullen voor het eerst een keynote vanuit het Steve Jobs Theater meemaken. Dit is de plek waar de magie moet gaan plaatsvinden. De bouwactiviteiten aan het gloednieuwe auditorium zijn nog maar net klaar. Benieuwd hoe het er binnen uit ziet? Hier zijn de foto’s!

De foto’s werden ontdekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo, die de afgelopen tijd regelmatig leuke ontdekkingen doet in de code van Apple’s beta’s. Deze keer kwam hij de foto’s op een website op het spoor, namelijk bij MacMagazine. De foto’s waren geüpload naar Google Maps door een gewone gebruiker. Dat gebeurde al eind juni, op het moment dat het Steve Jobs Theater nog niet helemaal af was. Maar ze geven wel een goed idee hoe het eruit komt te zien.

Steve Jobs Theater

Tot nu toe zijn er alleen foto’s verschenen van de buitenkant van het theater, dat zich grotendeels onder de grond bevindt. De ruimte biedt plaats aan 1.000 toeschouwers en zal op 12 september voor het eerst worden ingewijd.

Steve Jobs Theater

Het de uiteindelijke aankleding ruimte eruit komt te zien is nog even een verrassing. Apple lijkt veel natuurlijk hout te gebruiken, met rondom glazen muren en een dak van koolstofvezel. De ontvangstruimte op de begane grond is minimalistisch uitgevoerd.

Steve Jobs Theater

Steve Jobs Theater

Hieronder kun je ook een schema zien van het Steve Jobs Theater, dat minder zitplekken biedt dan de conferentiezalen die Apple normaal gesproken afhuurt. Wat opvalt aan het schema is dat de zaal zich niet recht onder de ingang bevindt, maar dat Apple een soort bunker heeft gemaakt, verstopt in een heuvel.

Ook leuk: binnenkijken bij het Apple Benelux-hoofdkantoor

Wie het leuk vindt om eens binnen te kijken bij het Benelux-hoofdkantoor van Apple, dat zich boven het Leidseplein bevindt, kan trouwens ook op internet terecht. Hier vind je foto’s van het interieur, op plekken waar de meeste mensen nooit zullen komen. Mensen die wel eens bij een training of interne Apple-sessie zijn geweest zullen sommige ruimtes meteen herkennen. Voor anderen is het wellicht nieuw om te zien. Hoewel de reclames aan de muren inmiddels zijn vervangen, is de inrichting nog grotendeels hetzelfde.

Apple Store Amsterdam, buitenaanzicht Leidseplein

Met dank aan tipgever @adambazuin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2017, 9:35
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerp apple park

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.