Samsung prototype met opvouwbaar scherm

‘Apple werkt met LG aan opvouwbare OLED-schermen voor iPhone van 2020’

Apple zou met LG samen werken aan een opvouwbaar OLED-scherm, bedoeld voor toekomstige iPhones van 2020. Daarmee wil Apple Samsung buitenspel zetten.

Het lijkt ver weg, maar voor je het weet is het 2020 en zit je met een opvouwbare iPhone thuis op de bank. Volgens geruchten uit Azië werkt Apple momenteel samen met LG aan een opvouwbaar OLED-scherm, dat in 2020 klaar moet zijn. Daarbij wordt concurrent Samsung buiten spel gezet.


Samsung prototype met opvouwbaar scherm

Opvouwbaar scherm in toekomstige iPhones

Samsung is waarschijnlijk de enige leverancier van de OLED-schermen in de iPhone X. Mede daarom is het toestel zo duur geworden. Ondertussen zit Apple niet stil en kijken ze wat andere partners te bieden hebben. Daarbij zouden ze met LG samenwerken aan een opvouwbaar iPhone-concept. Zoals ‘concept’ al aangeeft: een concreet product dat klaar is voor de markt, is het nog niet. Volgens de Korea Herald heeft LG een team opgericht om voor Apple de opvouwbare OLED-schermen te ontwikkelen. LG’s bedrijfsonderdeel Innotek werkt ondertussen aan een flexibel geprint circuitbord, om in combinatie met het flexibele scherm te gebruiken.

De productie zou in 2020 moeten beginnen, aldus insiders. Het is niet gek dat Apple nu al met toekomstige modellen bezig is. In een interview vertelde Ive recent dat Apple vijf jaar vooruit kijkt en nu al bezig is met een randloze versie van de iPhone X.

Ook is het niet gek dat LG de technologie al in huis heeft. Ze werken al twee tot drie jaar aan de opvouwbare OLED-schermen en concurrent Samsung liet eerder al een prototype zien (zie foto bovenaan dit artikel). Sindsdien hebben ze geprobeerd om de duurzaamheid van de schermen te verbeteren en te zorgen dat er minder schermen vanwege kwaliteitsproblemen afvallen tijdens de productie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.