Apple onderhandelt met mediabedrijven over betaaltv en werkt nog steeds aan tv-toestel

Apple is in onderhandeling met mediabedrijven over een betaaltv-dienst. Ook wordt er gewerkt aan een televisietoestel, zoals al eerder werd vermoed.

apple televisieApple is in gesprek met HBO, Disney, MTV en andere partijen om een nieuwe tv-dienst op te tuigen. Het zijn geluiden die we al eerder hebben gehoord, maar nieuwssite Quartz heeft nu nieuwe informatie over de plannen die Apple ermee heeft. Apple werkt aan een betaalde tv-dienst waarmee het in feite een concurrent van de huidige kabelaanbieders kan worden. Ook zou Apple werken aan een eigen tv-toestel, zoals al eerder werd gesuggereerd.

Interessant is ook het nieuws van eerder vandaag, waarbij bleek dat voormalig Hulu-topman Pete Distad is overgestapt naar Apple en mogelijk aan de Apple TV werkt. De nieuwe informatie van Quartz wijst op een rol van Apple als zogenaamde virtuele multichannel videoprogrammadistributeur. Apple wil nog steeds overeenkomsten afsluiten met de kabelbedrijven zodat er geen settopbox van de provider meer nodig is. Maar na twee jaar intensieve gesprekken voeren schiet het niet op. Daarom zou Apple nu op zoek zijn naar een ander model, waarvoor niet alle contentaanbieders aan boord hoeven te zijn om toch een aantrekkelijk aanbod aan tv-shows en films te kunnen leveren. Met een interessant aanbod kan Apple zich onderscheiden, terwijl het tegelijk eenvoudiger wordt om video’s van internet naar de tv te streamen.

Eerder deze maand werd bekend dat Apple Matcha heeft overgenomen, een online dienst die aanbevelingen geeft over content van Netflix, iTunes, HBO en Hulu. Dit bedrijf zou de technologie kunnen leveren voor aanbevelingen op de nieuwe Apple TV, ongeacht of dat nou het kleine kastje is of een volledige televisie met eigen scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2013, 18:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.