Hulu-topman Distad werkzaam bij Apple, mogelijk voor Apple TV

Voormalig Hulu-topman Pete Distad gaat bij Apple aan de slag als Vice President of Product Marketing en is verwikkeld bij de Apple TV.

Pete DistadPete Distad is deze maand begonnen als Vice President of Product Marketing bij Apple. Dit blijkt uit de nieuwe topman zijn inmiddels bijgewerkte LinkedIn-profiel (via 9to5Mac). Distad was hiervoor werkzaam als Senior Vice President of Marketing and Distribution bij de Amerikaanse videodienst Hulu. De sprong van Hulu naar Apple die Distad maakt, verklapt mogelijk Apple’s televisieplannen: in juli werd er in geruchten al beweerd dat Apple Distad wilde aannemen, zodat hij onderhandelingen met Time Warner voor Apple TV-integratie kan voeren.

Time Warner is één van de grootste Amerikaanse media-multinationals en heeft HBO, Warner Bros, New Line Cinema, Cartoon Netwerk en een hoop andere mediabedrijven in handen. Een Apple TV-app van Time Warner zou kunnen betekenen dat zeer veel zenders ook daarop bekeken kunnen worden. Hoewel waarschijnlijk niet al deze zenders in Nederland en België bekeken kunnen worden, heeft dit op de lange termijn ook positieve gevolgen voor ons. Een samenwerking met Time Warner zou Apple in een gunstige positie voor de vaak in geruchten genoemde Apple iTV plaatsen. De laatste geruchten wezen er al op dat de iTV in ieder geval niet dit jaar komt.

Distad is niet de enige die deze maand bij Apple aan de slag gaat. Vanmorgen lazen we nog dat Levi-topman Enrique Atienza is aangenomen als Apple’s nieuwe retaildirecteur. Hij vervangt daar niet John Browett mee: Atienza richt zich op de westkust van de VS terwijl Apple blijft zoeken naar een vervanger voor de vertrokken topman.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2013, 17:39
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.