Social Lock: eigen iPhone-slot maken met Nederlandse devkit

De Social Lock is een Nederlands indiegogo-project, waarbij de makers een developerkit voor iOS-bestuurbare sloten willen maken.

Social Bike LockDe Social Lock is een Nederlands Indiegogo-project, waarbij de makers een slot willen maken dat vanaf je smartphone bediend kan worden. Er zijn al de nodige accessoires die dit mogelijk maken, maar de Nederlanders willen graag een developerkit uitbrengen. Iedere kit bestaat uit een Bluetooth-ontvanger en een slotmechanisme, die je met een beetje geknutsel aan een bestaand slot kunt bevestigen. In een voorbeeld is te zien hoe de Social Lock-developerkit geïntegreerd kan worden in bijvoorbeeld een fietsslot.

Social Lock app screenHoewel de makers tot nu toe alleen een fietsslot als voorbeeld hebben getoond, is er in de eerste conceptscreenshot van de iOS-app te zien dat je ook deuren aan de developerkit kunt bevestigen. Enige handigheid is alleen wel vereist: de developerkit wordt niet op de markt gezet als een consumentenproduct en lijkt vooral bedoeld voor iedereen die eens met het idee wil knutselen. De makers zeggen dat ze later hun fietsslot ook via een ander Indiegogo-project willen aanbieden. Hoewel de app op alle gangbare platformen moet gaan werken en de screenshot ook een iOS-app laat zien, ligt de focus eerst bij een Android-applicatie.

Om in aanmerking te komen voor een developerkit moet je 150 euro doneren op Indiegogo. Bij grotere donaties krijg je meer kits met korting: voor 560 euro kom je in aanmerking voor vijf exemplaren, die per stuk normaal 750 euro zouden kosten. De makers hopen in december 2013 de eerste kits te verzenden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2013, 20:34
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.