Apple Music voor Android

Apple Music voor Android-tablets niet langer in beta

Iedereen met een Android-tablet kan nu aan de slag gaan met Apple Music. De app voor Android heeft namelijk de betastatus verlaten en dat betekent dat het vrij te downloaden is via de Play Store op je tablet.

Apple Music nu op Android-tablets

Apple heeft een update uitgebracht voor Apple Music op Android. Versie 2.7 bevat meerdere verbeteringen, maar het belangrijkste is dat het geen beta meer is. De update werd sinds vorige maand getest. Android-tablets zijn niet zo heel populair en de groep gebruikers die dan ook nog Apple Music wil gebruiken, zal niet zo heel groot zijn. Maar toch heeft Apple er nu ondersteuning voor. Bijna vier jaar geleden verscheen Apple Music voor Android voor het eerst en nu kun je ook op grotere schermen van de albumcovers genieten.


De vernieuwde app bevat ook bugfixes en prestatieverbeteringen. Als je de app op een Android-tablet opent kun je de verschillende secties makkelijker bereiken. Aan de onderkant is nu een rij knoppen met toegang tot je Bibliotheek, Voor Jou, Bladeren en Radio, dat wat beter aansluit op het grotere scherm van tablets. In versie 2.6.1 was nog een klassieke Android-interface met hamburgermenu aanwezig.

Apple Music voor Android

Afgelopen september voegde Apple ondersteuning voor Android Auto en een verbeterde ondersteuning voor Google Assistent toe.

Uiteraard heb je alleen iets aan deze app als je abonnee bent, in tegenstelling tot de Muziek-app die iOS-gebruikers tot hun beschikking hebben. Met de Muziek-app kun je namelijk ook je eigen muziekcollectie en iTunes-nummers luisteren.

Je downloadt Apple Music voor Android in de Play Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2019, 17:23
Categorie Diensten
Onderwerpen android, apple music, tablet
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.