AirPods 2 met Hé Siri in iOS 12.2.

iOS 12.2 beta verklapt komst van AirPods 2 met Hé Siri

De AirPods 2 komen steeds dichterbij. In de beta van iOS 12.2 zijn namelijk aanwijzingen gevonden dat de nieuwe AirPods er snel aankomen. Het nieuwe model ondersteunt Hé Siri.

De afgelopen maanden hebben wel meermaals geschreven over de AirPods 2. Oorspronkelijk hadden de nieuwe AirPods in 2018 moeten verschijnen, met ondersteuning voor Hé Siri. Dat bleek ook wel uit Apple’s introductiefilmpje van het september 2018-evenement, maar op dit moment wachten we nog steeds op de komst van de nieuwe AirPods. iOS 12.2 bewijst dat het nu niet meer heel lang duurt.

AirPods 2 opgedoken in iOS 12.2

9to5Mac ontdekte namelijk een nieuw instelscherm in de beta van iOS 12.2. Dit scherm is niet zichtbaar voor gewone betatesters, maar is ontdekt in de broncode van de beta. Op het instelscherm wordt uitgelegd dat je Hé Siri kan instellen voor zowel de AirPods als de iPhone. De huidige AirPods ondersteunen geen directe Hé Siri, waardoor je altijd je iPhone in de buurt moet hebben.

AirPods 2 met Hé Sir instelscherm.

Het voordeel van Hé Siri op de AirPods is dat je daardoor altijd handsfree Siri kunt opvragen door gewoon Hé Siri te roepen. Je hoeft dan dus ook niet meer op de AirPods te tikken, waardoor je een tikactie vrij hebt om bijvoorbeeld naar een vorig of volgend muzieknummer te springen.

De definitieve versie van iOS 12.2 verwachten we ergens de komende maanden, waarschijnlijk in maart. Het is dus ook goed mogelijk dat de AirPods 2 vlak daarna verschijnen. Naast Hé Siri worden de nieuwe AirPods ook geleverd met een draadloze oplaadcase.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.