Apple Music voor Android gelekt in screenshots

In screenshots is Apple Music voor Android te zien. Het gaat om een betaversie van de Android-app voor Apple Music, die al beschikbaar is voor testers.

De website Mobile Geeks heeft een serie screenshots gepubliceerd, die de Apple Music-app voor Android moeten voorstellen. Bij de onthulling van Apple Music beloofde Apple al dat er dit najaar ondersteuning voor Android zou komen. Ondertussen vallen de blaadjes van de bomen en moet Apple intern al flink gevorderd zijn et de app. In september beloofde een website al een betatest van de Android-app, voor wie daarin geïnteresseerd was.


Apple Music Android gelekte screenshots

Apple Music heeft andere bediening in Android-versie

De Duitse website Mobile Geeks heeft nu een eerste indruk van de app online gezet, waaruit blijkt dat de meeste functies ook in de Android-versie aanwezig zijn. Toegang tot de diverse functies krijg je via een hamburgermenu of door te vegen aan de linkerkant van het scherm. De indeling is dus anders dan bij de ios-versie, waarbij alles via knoppen aan de onderkant te bereiken is.

Apple Music Android gelekte screenshots

Alle functies zijn aanwezig, ‘toch wordt het een flop’

Je kunt gebruik maken van Beats 1, Connect, Afpseellijsten, Nieuw en Voor jou. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om muziek alleen via Wi-Fi te downloaden en bij het afspelen geen mobiele data te verbruiken. Er is ook een screenshot waaruit blijkt dat de hoeveelheid cache voor het afspelen van muziek beperkt is, terwijl dat bij iOS niet te regelen is. Ook werkt het synchroniseren tussen iTunes-bibliotheek en de Android-app nog niet soepel. Maar goed, dit is ook nog maar een beta. Mobile Geeks suggereert dat Apple Music ongetwijfeld de volgende flop van Mr. Cook wordt, want 48% van de luisteraars is al afgehaakt.

Dat is nogal voorbarig, maar we vragen ons wel af of het zin heeft voor Apple om een aparte Android-app uit te brengen. Een eerder uitgebrachte overstap-app voor Android werd door Android-fanboys bedolven onder de 1-sterrenreviews omdat ze geen apps van Apple op hun platform willen zien. En terwijl Google Play Music best populair is onder Android-gebruikers, lopen iPhone-gebruikers er niet warm voor. Mensen kiezen liever voor één platform, dan voor een mix van apparaten dat moeizaam met elkaar samenwerkt. Dat geldt voor Apple-fans, maar ook voor Android-fans.

De betaversie van de app is te downloaden via deze link, maar werkt alleen op uitnodiging.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.