iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 25 maart

Vandaag onder meer de iPhone 6 volgens iCulture, Apple zou 500 miljoenste iPhone hebben verkocht, verschillende app-updates en interessante accessoires.

iPhone dozenApple geeft graag ruchtbaarheid aan grote mijlpalen, zoals verkochte iOS-apparaten, aantallen downloads enzovoorts. Maar eerder deze maand heeft het bedrijf waarschijnlijk een mijlpaal bereikt waar we niets over hoorden. Forbes rekende op basis van verkoopcijfers uit dat de 500 miljoenste iPhone inmiddels verkocht zou moeten zijn. Een indrukwekkend aantal, maar Apple hoorden we er dus niet over. Al het nieuws en de apps van vandaag lees je hieronder.

Alleen op iCulture

Nieuws

Apps

 • Het handige Fleksy-toetsenbord heeft ondersteuning voor de Nederlandse taal toegevoegd.
 • Candy Crush wil alleenrecht op ‘candy’; de maker van Cut the Rope is het hier niet mee eens.
 • Twitter-applicatie Twitterrific voortaan gratis voor nieuwe gebruikers, maar wel met reclame.
 • Bescherming tegen afluisteren: is het gratis Freedome VPN van F-Secure een goede oplossing?
 • Buienradar heeft nu één app voor iPhone en iPad, maar toont wel reclame die je kunt afkopen.
 • De officiële app van bioscoopketen Pathé is in een geheel nieuw jasje gestoken.
 • Energiemaatschappij Eneco heeft een app uitgebracht waarmee je meterstanden kunt doorgeven.

Accessoires

Rubrieken

 • In iCulture Speelt spelen we de nieuwe puzzelgame CLARC.
 • In iCulture Deals hebben we een uitgebreid autopakket voor je iPhone en veel interessante apps en games voor iOS en Mac.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Flat Math iPhone rekenen

 • In aanloop van de verkiezingen in België op 25 mei, bracht Mick Vanlimbergen alvast de Verkiezingsapp (gratis) uit voor de iPhone. Het is een stemwijzer, maar of het nou een betrouwbare graadmeter voor je stem is? Je krijgt steeds de keuze tussen tien stellingen waar je degene uit kiest, die je het meest aan het hart gaat. Klein probleempje: de stellingen die op een pagina staan, gaan over allerlei verschillende onderwerpen. En na afloop moet je én je mailadres afgeven én de app delen met vrienden of liken op Facebook om een uitslag te krijgen. Dit is ‘m niet.
 • Het WK Voetbal komt eraan, en dat was voor Walburg Pers genoeg aanleiding om de nieuwe iPhone- en iPad-app Snelcursus Duits (€4,99) uit te brengen. De applicatie in de Language Passport-reeks heeft namelijk een apart hoofdstuk met voetbaltermen, die het principe van de app volgt. Je ziet het Nederlandse woord staan, drukt erop en hoort en leest dan de Duitse vertaling.
 • Een andere iPhone-app van Nederlandse komaf om je hersens mee te testen is Flat Math (€1,79, afgebeeld). De Engelstalig uitgevoerde app van Kyle Adams laat je in een oefen- en spelstand vragen over rekensommen beantwoorden, met vermenigvulden, optellen, aftrekken of delen. Je kiest in de spelstand uit drie niveaus en racet tegen de tijd om goede antwoorden te geven.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.