Apple-Watch-drie-modellen

Apple-medewerkers krijgen 50 procent korting op Apple Watch

Apple geeft 50% korting aan medewerkers die een Apple Watch willen hebben, zodat ze zelf ervaringen kunnen opdoen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-drie-modellenApple-medewerkers kunnen met flinke korting een Apple Watch aanschaffen. Dat blijkt uit een memo van Tim Cook aan alle medewerkers. Cook bedankt de medewerkers die de afgelopen jaren zo hard aan de totstandkoming van de Apple Watch hebben gewerkt. Als bedankje krijgt iedere medewerker de mogelijkheid om met 50% korting een exemplaar van aluminium of staal te kopen. Bij de gouden Apple Watch Edition geldt een korting van $550.

De kortingsactie duurt tot 90 dagen nadat de Apple Watch op de markt is gekomen en begint op 10 april, schrijft Cook. Dat is ook de dag waarop mensen voor het eerst op 400 Apple Store-locaties de Apple Watch mogen proberen. De Apple Watch pre-order start dezelfde dag. Vooral voor Apple Store-medewerkers is de kortingsregeling aantrekkelijk: zij krijgen relatief lage salarissen in vergelijking met het kantoorpersoneel en moeten wel aan klanten kunnen uitleggen hoe het horloge werkt. Volgens Cook wil hij zorgen dat medewerkers dezelfde ervaring krijgen als consumenten. Als je de Apple Watch moet verkopen, is het wel zo handig als je er zelf eentje hebt.

In Cook’s woorden:

Ik weet dat veel van jullie ernaar uitkijken om een Apple Watch voor jezelf uit te kiezen en we willen het makkelijk voor je maken. In landen waar het horloge in pre-order beschikbaar is, geldt vanaf vrijdag een speciaal Employee Purchase Plan, waarmee je 50% korting krijgt op elk model Apple Watch of Apple Watch Sport, voor persoonlijk gebruik.

Cook schrijft in de memo ook, dat er in vier dagen tijd inmiddels 1.000 apps zijn ingediend voor de Apple Watch.

Nederlandse Apple-medewerkers krijgen niet meteen de mogelijkheid om mee te doen aan de kortingsactie. Zij zullen moeten wachten tot de Apple Watch officieel in Nederland in de verkoop gaat. Cook zegt daarover:

Zodra we het horloge in meer landen introduceren, zal de speciale prijs voor medewerkers ook in deze landen worden aangeboden. De kortingsregeling geldt vanaf de pre-order en duurt tot 90 dagen na release.

Bij de iPhone en iPad ging het anders toe. Veel medewerkers kregen een gratis iPhone, zodat ze zelf ervaring konden opdoen. Bij de iPad vond Apple dat blijkbaar niet meteen nodig, omdat de bediening immers grotendeels hetzelfde was. Er was bij de iPad dan ook niet meteen een kortingsregeling beschikbaar voor het personeel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2015, 11:43
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.