star-wars-itunes

Star Wars-films binnenkort in iTunes

Star Wars is binnenkort in iTunes te vinden. Alle 6 Star Wars-films zijn te bekijken in HD-formaat via iPhone, iPad en Mac.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

star-wars-itunesAlle zes Star Wars-films zijn vanaf vandaag digitaal te bekijken op de iPhone en iPad. De volledige collectie Star Wars-films zijn beschikbaar in iTunes, maar ook in Google Play en op Xbox Video. Dat hebben Disney en Lucasarts bekendgemaakt. Je kunt de digitale HD-versies van de films los of in een bundel kopen.

Update: dit artikel verscheen op 7 april, toen de Star Wars bundel werd aangekondigd. Het artikel is aangepast nu de verkoop daadwerkelijk is gestart.

De Star Wars Digital Movie Collection kost €74,99 in de Google Play Store, voor dezelfde bundel betaal je in de Nederlandse iTunes Store €84,99. Het extra tientje is niet helemaal verspild: bij Apple krijg je toegang tot iTunes Extras (zie hieronder). De losse Star Wars-films kosten €16,99 per stuk. Op de landingspagina in de iTunes Store wordt ook doorverwezen naar alle apps, muziek en boeken die met Star Wars te maken hebben.

Alle films worden geleverd met iTunes Extras, zoals documentaires, interviews met productiemedewerkers, gewiste scenes en achtergrondinformatie over de gebruikte filmsets. Bij sommige aanbieders krijg je nog veel meer extra’s: zo krijg je bij aanschaf van de complete collectie via Xbox Video een flipperkast voor het spelletje Pinball FX 2 en toegang tot nog wat aanvullende content.

Waarom nu opeens deze collectie en het beschikbaar stellen van Digital HD-versies? Het heeft alles te maken met de release van ‘Star Wars: The Force Awakens’. Die draait vanaf december 2015 in de bioscoop en is de eerste nieuwe film in de Star Wars-reeks in ruim tien jaar. Je hebt dus nog alle tijd om je geheugen weer op te frissen met de eerder verschenen films.

Eerder verschenen er natuurlijk al wel games rondom het Star Wars-thema: zo schreven we over Star Wars Rebels: Recon Missions en kreeg LEGO Star Wars veel lof. Maar er verschenen ook combinaties met populaire games die eigenlijk niets met Star Wars te maken hebben, zoals Angry Birds Star Wars II.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2015, 11:52
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes store, star wars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.