Apple-event

Gerucht: ‘Apple maart-evenement uitgesteld vanwege coronavirus’

Apple zou hebben besloten om een gepland maart-event uit te stellen, vanwege maatregelen rondom het coronavirus. Maar er speelt nog iets anders mee, meldde een bron binnen Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Maart-event uitgesteld?

Apple heeft het maart-evenement nooit officieel aangekondigd, dus van een officiële afzegging is ook geen sprake. Er was dan ook nog geen datum gecommuniceerd. Wel waren er geruchten dat het op 31 maart zou plaatsvinden. De mededeling is dan ook niet gedaan door een woordvoerder van Apple zelf. Een afzegging of uitstel is echter niet verrassend, want gisteren kondigde Santa Clara County aan dat alle bijeenkomsten van meer dan 1.000 mensen zijn verboden. Dit geldt van 11 maart tot 1 april, waardoor het voor Apple toch al niet mogelijk was om een grootscheeps evenement op Apple Park te organiseren. Cupertino maakt deel uit van Santa Clara County.


Vertraging bij productie
Eventueel had Apple kunnen uitwijken naar een andere regio in de VS, maar ook dan speelt de vraag of het wel verantwoord is om zoveel mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen. Maar volgens Cult of Mac speelt er nog iets anders mee: er is vertraging bij de productie van de twee belangrijkste producten. Veel toeleveranciers van Apple moesten hun fabrieken in februari sluiten vanwege het coronavirus of hadden te maken met een lagere bezetting omdat personeel wegbleef. Ondertussen zijn veel fabrieken weer op gang gekomen, maar met een lagere productie dan normaal vanwege reisbeperkingen en tekort aan personeel.

Apple event keynote datum

Wachten op geschikter moment
Apple zou nu besloten hebben om het event uit te stellen en te wachten op een beter moment. Op dat moment is beter te evalueren of er voldoende componenten en eindproducten zijn. Het zou gaan om de betaalbare iPhone die meestal SE 2 wordt genoemd en een iPad Pro met drie cameralenzen.

Apple zou ze toch kunnen aankondigen in maart, maar op een andere manier: via een persbericht. Daarnaast speelt de vraag of Apple’s Worldwide Developers Conference nog wel doorgaat. Normaal worden daar rond de 5.000 ontwikkelaars verwacht. Het verbod op bijeenkomsten van meer dan duizend personen geldt op dat moment niet meer (al zou het wel kunnen worden verlengd), maar Apple kan het nog steeds afzeggen omdat er te veel risico’s en onzekerheden meespelen. Meestal kondigt Apple de datum van WWDC halverwege maart aan, dus we zouden over een paar dagen al uitsluitsel kunnen hebben.

Bekijk ook

Google I/O 2020 alleen online, wat doet Apple met WWDC?

Google heeft de fysieke versie van de I/O 2020-conferentie vannacht afgezegd. Het volgt op een reeks afzeggingen van Facebook, Microsoft en andere techbedrijven. Dat roept bij ons de vraag op: gaat WWDC 2020 nog wel door? Apple heeft inmiddels nieuwe maatregelen genomen voor Italië en Zuid-Korea, maar heeft over WWDC nog geen mededelingen gedaan.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.