Apple maakt bezwaar tegen GetJar App Store-slogan

Apple maakt bezwaar tegen de naam 'App Store' door GetJar, een website waar je mobiele apps voor meerdere platformen kunt downloaden. Apple meent recht te hebben op de naam App Store.

getjar logoGetJar is een webshop voor mobiele apps, afgestemd op meerdere platformen. Ze noemen zichzelf ‘s wereld grootste App Store, maar dat is een kwalificatie waar Apple niet blij mee is. Apple heeft een cease and desist-brief naar GetJar gestuurd, waarin ze sommeren om de reclameslogan te staken. Apple meent dat ze het merkrecht op de naam ‘App Store’ hebben en maakte eerder al bezwaar tegen de naam Amazon Appstore. Een Amerikaanse rechter besloot echter dat Amazon de naam voorlopig mag gebruiken.


Apple probeert bij GetJar nu meer succes te hebben. Ze stellen zelf in de brief alternatieven voor, zoals ‘application download service’ of ‘mobile download service’. Die vallen echter niet in de smaak bij GetJar, want CEO Ilja Laurs heeft aangegeven dat ze de huidige slogan voorlopig blijven gebruiken. Daarnaast gebruiken ze de slogan ‘Appsolutely Everything’, zoals hierboven aangegeven. Er is nog geen sprake van een rechtszaak.

Zelf heeft Apple ook te maken met tegenstand: Microsoft, HTC en Nokia hebben bezwaar gemaakt tegen de handelsmerkaanvraag die Apple heeft ingediend om het exclusieve recht op de naam ‘App Store’ te krijgen. Microsoft diende een verzoek in bij de USPTO (de Amerikaanse patent- en merkregistratie-instantie) om de toewijzing ongedaan te maken.

Via: Wall Street Journal

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juli 2011 om 15:52
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.