Tim Cook WWDC 2022

Reacties voor: Waarom Apple’s keynote-video’s er altijd zo gelikt uit zien

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het kan dat de Apple keynote-video's er altijd zo gelikt uit zien? We krijgen science fiction-achtige effecten te zien en tijdens een praatje zijn niet alleen de presentator maar ook de achtergrond perfect uitgelicht. Een filmmaker dook in de technieken die Apple gebruikt.

Reacties: 4 reacties

  1. Ik kan nou niet zeggen dat het verhaal er ‘spontaan uit komt’. Het is soms echt tenenkrommend ingestudeerd, zonder emotie. Alsof je een paar robots voor hoort lezen.

  2. @Mike: Helemaal met je eens, de flair en kracht waarmee Steve Jobs je, conform de gouden cirkels van Simon Sinek, alles kon verkopen/wijsmaken, is verloren gegaan. Nu wil ik niet zeggen dat alles beter was onder Steve Jobs (meeste wel) alleen het presenteren is er over het algemeen niet beter op geworden.
    Ik verwonder mij ook steeds over de drang naar inclusiviteit, het ligt er teveel bovenop om het natuurlijk te laten zijn. Soort van fake woke.

  3. Vind het eigenlijk sinds Steve meer een opvoering van een stel gebedsgenezers of predicanten. Weinig jeu, weinig spontaniteit en statisch, terwijl de info die komt vaak interessant is, nieuw verfrissend en actief.

    Qua presentatie mag het er dan gelikt uit zien, beter is de geschreven samenvatting te lezen op iculture.

  4. Na Steve Jobs’ heengaan lijken de presentaties net Scientology-presentaties.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.