Apple kan iTV-content aanbieden via bestaande kabelbedrijven

Apple zou de komende HDTV inderdaad iTV kunnen noemen, denkt analist Peter Misek. Ook vermoedt hij dat Apple via bestaande kabelproviders content wil aanbieden.

apple-hdtvNieuwe geruchten over de iTV (Apple HDTV) maken duidelijk dat Apple content wil aanbieden via bestaande kabelbeheerders. Het op de markt brengen van een televisie is één ding, maar zorgen dat mensen iets interessants te zien hebben, vergt langdurige onderhandelingen. Analist Peter Misek mengde zich in de ondertussen hevig borrelende geruchtenkookpot en viste er wat interessante wetenswaardigheden uit. Apple gaat eigen content die al in de iTunes Store beschikbaar is combineren met bestaande content van kabelaanbieders. Met een geweldige gebruikersinterface en het ecosysteem kan Apple de concurrentie aan.

Samenwerking met kabelaanbieders zou slim zijn: zij hebben al deals om beelden via hun eigen netwerk aan te bieden. Apple zou helemaal vanaf nul moeten beginnen met onderhandelingen over distributierechten. De analist ziet echter nog meer mogelijkheden, zoals het aanbieden van contentkanalen, net zoals Google aanbiedt met de YouTube Originals Channels. Apple zou ook exclusieve content kunnen inkopen, zoals Netflix doet. Maar dat zou al snel tot problemen met overheden kunnen leiden, als Apple daardoor concurrentie onmogelijk maakt. Wat de naamgeving van de Apple-televisie betreft denkt Misek dat iTV de meest voor de hand liggende naam is. Het is tegelijk eentje die lastig te realiseren is, omdat al heel wat bedrijven het handelsmerk hebben op de naam iTV. Zo is er in het Verenigd Koninkrijk een grote commerciële zender die de naam iTV gebruikt.

itv-apple-televisie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 22:17
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.