Gorilla Glass-maker toont touchscreens van de toekomst

Glasfabrikant Corning heeft in een filmpje haar visie voor de toekomst uiteengezet. Daarin spelen tablets en Minority Report-achtige schermen met aanraakbediening een centrale rol.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

corning-visieToen de iPhone op de markt kwam, betekende dat een enorme opleving in het gebruik van glas. Plastic schermen van smartphones werden vervangen door glas. Daar profiteerde ook Corning, gespecialiseerd in Gorilla Glass van mee. Deze fabrikant heeft in een filmpje haar toekomstvisie uiteengezet. In de toekomst zijn tablets zo gangbaar dat we ze voor alles gebruiken. Zonnepanelen zien er dankzij Gorilla Glass beter uit en artsen kunnen via een Minority Report-achtig scherm allerlei gegevens opvragen.

Via ons Twitter-account @iPhoneclub noemden we onderstaand filmpje al even als kijktip, maar hij is eigenlijk zo interessant dat hij wel een apart artikel verdient. Wat nog resteert is de vraag of de huidige Apple-producten Gorilla Glass gebruiken. Op de Gorilla Glass-website wordt Apple niet genoemd, maar het bedrijf meldt erbij dat vanwege geheimhoudingsverklaringen niet alle producten worden genoemd – typisch iets voor Apple. Afgelopen januari liet Corning op de beurs CES de nieuwste variant van Gorilla Glass zien. Versie 2.0 is nog dunner, nog lichter, toont fellere kleuren en is aanraakgevoeliger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 0:51
Categorie iDevices
Onderwerpen google glass, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.